Fokus Dalekovoda na inozemna tržišta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Dalekovod je u proteklom razdoblju uložio dodatne napore u dobivanju projekata na međunarodnom tržištu. To je rezultiralo dobivenim poslovima u Norveškoj, Ukrajini , Finskoj, na Kosovu, u Sloveniji, Poljskoj, Crnoj Gori, Makedoniji te Bosni i Hercegovini.

Dalekovod grupa u prošloj je godini ostvarila 1,29 milijardi kuna poslovnih prihoda, što je rast od 32 posto u odnosu na godinu prije. Matična tvrtka Dalekovod u tome je sudjelovala s nešto više od milijardu kuna poslovnih prihoda, uz njihov rast od čak 43 posto. Uprava Dalekovoda, kojoj je od početka prosinca na čelu Alen Premužak, u obrazloženju rezultata poslovanja navodi da je rast najvećim dijelom rezultat ostvarenih poslovnih prihoda od ugovorenih projekata na inozemnim tržištima.

Prema preliminarnim nerevidiranim podacima operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) na razini Dalekovod grupe iznosila je 117 milijuna kuna, a godinu prije Grupa je imala operativni gubitak od 66 milijuna kuna. Grupa je prošlu godinu završila s neto dobiti od 27 milijuna kuna.

Strategija Dalekovoda, ističe njegova uprava, uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. 'Društvo i njegovo poslovodstvo svjesni su da presudno nastaviti daljnju optimizaciju fiksnih troškova kako bi se Dalekovod prilagodio okružju smanjene potražnje na domaćem tržištu i prilagodio za daljnji iskorak na međunarodna tržišta', kaže se u obrazloženju poslovnih rezultata.

Dalekovod je u proteklom razdoblju uložio dodatne napore u dobivanju projekata na međunarodnom tržištu. To je rezultiralo dobivenim poslovima u Norveškoj, Ukrajini , Finskoj, na Kosovu, u Sloveniji, Poljskoj, Crnoj Gori, Makedoniji te Bosni i Hercegovini. Dalekovod se natječe na nizu natječaja u zemlji i inozemstvu kako bi ugovorio nove radove i ostvario plan održivog rasta prihoda u idućim godinama te Uprava vjeruje da se može očekivati dobivanje novih većih poslova na stranim tržištima.

(Liderpress)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz