Ericsson NT uvodi eZdravstvo u Bjelorusiju

Slika /slike 1/Gospodarstvo/ericsson.jpg

Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je gotovo 370 milijuna kuna vrijedan posao uvođenja eZdravstva u Bjelorusiju. Posao je vezan uz implementaciju središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije (Central Software Platform for the Centralized e-Health System).

Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je gotovo 370 milijuna kuna vrijedan posao uvođenja eZdravstva u Bjelorusiju, objavili su u srijedu iz te kompanije.

Posao je vezan uz implementaciju središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije (Central Software Platform for the Centralized e-Health System), navodi se u priopćenju.

Predviđeno trajanje projekta implementacije platforme je 2,5 godine, a ugovorom je pokriveno i trogodišnje razdoblje jamstva.

Kako objašnjavaju iz Ericssona Nikole Tesle, ugovor je rezultat dvostupanjskog natječaja u okviru projekta Svjetske banke P156778 "Belarus Health System Modernization Project", financiranog zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Potpisnik ugovora je Republički znanstveno-praktični centar za medicinske tehnologije, informatizaciju, administraciju i upravljanje zdravstvom, koji je agencija Ministarstva zdravstva Republike Bjelorusije.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević u izjavi ističe kako je ponosna na tako značajan ugovor u domeni eZdravstva, koji je dodatna potvrda značajnih referenci kompanije u ovom području, u Hrvatskoj i izvan nje.

"Činjenica da nas je Svjetska banka prepoznala kao kvalitetnog partnera pokazuje da naša fokusirana strategija u ovome području te dugogodišnje ulaganje naše kompanije u stvaranje snažnog tima stručnjaka potrebnih domenskih znanja donose nove uspjehe. U ovom projektu posebnu pažnju poklanjamo upravljanju rizicima s obzirom na njegovu složenost i specifičnost situacije", rekla je Kovačević.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz