Ericsson NT i HT Mostar potpisali ugovor

Slika /slike 1/Gospodarstvo/ent.jpg

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su ugovor za nadogradnju 4G/4G+ mreže i proširenje transmisijske mreže HT-a Mostar, vrijedan više od 29 milijuna kuna. Unatoč izvanrednim okolnostima ENT uspješno nastavlja izgradnju i modernizaciju LTE mreže u partnerstvu s lokalnim kompanijama.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su ugovor za nadogradnju 4G/4G+ mreže i proširenje transmisijske mreže HT-a Mostar, vrijedan više od 29 milijuna kuna, objavili su u srijedu iz Ericsson NT-a.

Ugovorom se, kako se navodi, nastavlja se izgradnja i modernizacija LTE mreže temeljene na Ericsson Radio System rješenju, kao i proširenje transmisijske mreže novim MINI-LINK proizvodima.

Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah redovnom dinamikom, usprkos okolnostima koje nas okružuju, ističu iz Ericssona NT. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Primorac je kazao kako će zahvaljujući novoj Ericssonovoj radijskoj opremi HT Mostar povećati pokrivanje i kapacitet 4G/4G+ mreže. Time će, kako je naveo, korisnicima omogućiti bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga temeljenih na LTE tehnologiji, uz poštivanje najviših sigurnosnih standarda.

Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje te dodala kako joj je drago da HT Mostar razvoj svoje mreže temelji na Ericssonovom portfelju i rješenjima njegovih stručnjaka. "Ovo je važan strateški korak na putu prema 5G u Bosni i Hercegovini. Unatoč izvanrednim okolnostima uspješno nastavljamo izgradnju i modernizaciju LTE mreže u partnerstvu s lokalnim kompanijama“, kazala je Kovačević.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz