Elektroda Zagreb potpisala ugovor s najvećom europskom grupacijom brodogradilišta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Kao najnoviji iskorak u sklopu politike ekspanzije na izvozna tržišta, Elektroda Zagreb d.d. potpisala je ugovor s najvećom europskom grupacijom brodogradilišta Fincantieri Italija. Veliki uspjeh postignut je i u Egiptu, gdje će Elektroda Zagreb d.d. participirati u miljenijskim projektima.

Elektroda Zagreb d.d. od svog osnutka prije 70 godina pa do danas, orijentirana je na proizvodnju dodatnih materijala za zavarivanje prema vlastitim tehnologijama i recepturama. Do prije desetak godina orijentacija prodaje proizvoda bila je isključivo na domaće tržište (s naglaskom na hrvatsku brodogradnju) i na zemlje u okruženju.

Kada su u Elektrodi postali svjesni kvalitete vlastitih proizvoda verificiranih po eminentnim svjetskim klasifikacijskim kućama (TÜV, DB, LR, BV, RINA, HRB…) okrenuli su se osvajanju svjetskog tržišta što je rezultiralo činjenicom da su danas proizvodi Elektrode prisutni u tridesetak zemalja diljem svijeta.

Kao najnoviji iskoraci u sklopu politike ekspanzije na izvozna tržišta, Elektroda Zagreb d.d. potpisala je ugovor s najvećom europskom grupacijom brodogradilišta Fincantieri Italija, o snabdijevanju dodatnim materijalima za zavarivanje i time postala jedan od strateških partnera u izgradnji najvećih i najsloženijih brodova.

Ugovor je potpisan s osam brodogradilišta, članica grupacije Fincantieri, a to su Monfalcone, Marghera, Ancona, Genova Sestri, Riva Trigoso, Muggiano, Castellamare di Stabia i Palermo. Ovim ugovorom okrunjeni su dugogodišnji napori u cilju zadovoljavanja vrlo strogih tehničkih zahtijeva, u konkurenciji najvećih svjetskih proizvođača dodatanih materijala za zavarivanje.

Veliki uspjeh postignut je i u Egiptu, gdje će Elektroda Zagreb d.d. nakon detaljnih testiranja proizvoda u International center for enginering agencies participirati u miljenijskim projektima. 

(Lider)

 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz