DOK-ING u Rijadu predstavio robotsku platformu Komodo

Slika /slike 1/Branitelji, vojska/komodo.jpg

Hrvatska kompanija DOK-ING predstavila je na World Defense Showu u Rijadu robotsku platformu za djelovanje u uvjetima kemijske, biološke, radiološke i nuklearne opasnosti "Komodo", koji je predstavljen službenim delegacijama kopnene vojske, mornarice i nacionalne garde Saudijske Arabije, kao i nizu drugih međunarodnih posjetitelja iz sektora obrane i sigurnosti.

Hrvatska kompanija DOK-ING predstavila je na World Defense Showu u Rijadu robotsku platformu za djelovanje u uvjetima kemijske, biološke, radiološke i nuklearne opasnosti "Komodo", priopćili su iz DOK-ING-a.

Komodo je predstavljen službenim delegacijama kopnene vojske, mornarice i nacionalne garde Saudijske Arabije, kao i nizu drugih međunarodnih posjetitelja iz sektora obrane i sigurnosti.

Saudijci su, navodi se, osim za Komodo iskazali interes i za MV-2, kompaktni robotski sustav za razminiranje, uklanjanje improviziranih eksplozivnih naprava (C-IED) i druge primjene na osobito teškom i zahtjevnom terenu.

World Defense Show u Rijadu ove se godine održava prvi put, uz najavu domaćina kako će postati tradicionalan sajam obrambene industrije. Sajam je utemeljila saudijska Glavna uprava za vojnu industriju GAMI, a partneri su državna kompanija za vojnu industriju SAMI, Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova i agencije iz sigurnosnog sustava Kraljevine Saudijske Arabije.

Organiziran je na na više od 800 tisuća četvornih metara izložbenog prostora, uz sudjelovanje izlagača kao što su Lockheed Martin, Boeing, General Dynamics, BAE Systems i drugih predvodnika industrije.

Na sajmu je ukupno izlagalo 450 kompanija iz 37 zemalja, koje su predstavile obrambena i sigurnosna rješenja za kopno, zrak, more i kibernetički prostor.

Direktor prodaje DOK-ING-a za Kraljevinu Saudijsku Arabiju Subeije Kalo istaknuo je kako ga je iznenadila veličina sajma kao i sudjelovanje vodećih globalnih igrača iz obrambene industrije. "Ovaj sajam je već sada na razini etabliranih najvećih događaja ove vrste u svijetu. Ohrabrio nas je veliki interes koji su domaćini Saudijci, ali i predstavnici drugih zemalja, pokazali za Komodo. Sastali smo se i s predstavnicima najveće saudijske kompanije za rudarstvo Ma'aden, koji su iskazali potencijalni interes za naše strojeve za podzemno rudarstvo", naglasio je Kalo.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz