Đuro Đaković ugovorio sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuke vagona

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/Đuro Đaković.jpg

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuku Tagnpps teretnih vagona, u vrijednosti od 23,8 milijuna eura. Tim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje primjenu proizvodne opreme nove generacije s kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje razvojne i proizvodne procese.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuku Tagnpps teretnih vagona, u vrijednosti od 23,8 milijuna eura, objavila je ta kompanija.

Isporuka vagona te tvrtke iz sastava Đuro Đaković Grupe planirana je tijekom 2024. godine. Vagoni Tagnpps (95 metara kubnih) su 4-osovinska natkrivena kola namijenjena za prijevoz žitarica.

Vagon je opremljen ručno pokretanim kliznim krovom koji štiti žitarice od vremenskih uvjeta. Istovar se vrši kroz dva ručno upravljana istovarna otvora. Istovarni otvori se mogu otvoriti u nekoliko koraka čime se može dozirati istovar žitarica u podzemna skladišta, ističu iz te tvrtke.

Tim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i strateško usmjerenje prema razvoju i proizvodnji vagona posebne namjene i performansi, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije s kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje razvojne i proizvodne procese, navodi se još u objavi.

(Hina)
 
 

Pisane vijesti