DIV Grupa ove godine otpravila 1100 šlepera u inozemstvo

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz u 8 mj.jpg

DIV Grupa veliki je izvoznik, čijih više od 95 posto proizvodnje vijčane robe ide u izvoz, u autoindustriju, brodogradnju, željezničku industriju, industriju čeličnih konstrukcija, građevinsku industriju, elektroindustriju, drvnu industriju i strojarstvo općenito. Regionalni je lider u metaloprerađivačkoj industriji koji je komercijalno prisutan u više od 30 zemalja svijeta.

DIV Grupa veliki je izvoznik, čijih više od 95 posto proizvodnje vijčane robe ide u izvoz, u autoindustriju, brodogradnju, željezničku industriju, industriju čeličnih konstrukcija, građevinsku industriju, elektroindustriju, drvnu industriju i strojarstvo općenito.

- Prethodne dvije godine u DIV Grupi će ostati zabilježene kao rekordne u volumenu izvezene robe u segmentu standardnih vijčanih proizvoda. U tom razdoblju smo ostvarili preko 40.000 tona izvoza što u prosjeku znači skoro 100 šlepera mjesečno.

Iako je došlo do određene stagnacije na dijelu našeg primarnog EU tržišta radi efekta globalne političke situacije odnosno posljedično znakova recesije u pojedinim zemljama EU, a zbog širenja poslovanja na drugim tržištima rast izvoza od 12 posto se nastavio i u prvoj polovici 2023. godine. Trenutno ostvarujemo suradnju sa partnerima u preko 40 zemalja svijeta - objašnjava Anto Lučić Jozak, regionalni menadžer izvoza u DIV Grupi.

Podsjećamo, DIV Grupa matična je tvrtka cijele grupe poduzeća koja zajedno čine najveću regionalnu grupaciju specijaliziranu za preradu, proizvodnju i trgovinu vijčane robe te ostalih strojnih dijelova i metalnih proizvoda, brodogradnju, projekte kapitalne željezničke infrastrukture, mostogradnju. Cijela grupacija DIV ima tvornice u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te brodogradilište Brodosplit. Regionalni je lider u metaloprerađivačkoj industriji koji zapošljava ukupno 3500 radnika, komercijalno prisutan u više od 30 zemalja svijeta. Tvrtka je 2022. ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 55,9 milijuna eura.

- Dugogodišnjim investicijama u ekološki prihvatljiviju proizvodnju i prilagodbama novim regulativama EU, širenjem proizvodnih kapaciteta te otvaranjem novih tržišta stvorili smo preduvjete za nove izvozne rekorde u godinama koje dolaze - zaključuje Lučić Jozak.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz