Dezinfekcijska barijera - novi izvozni proizvod slavonske tvrtke

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_114759688_cr.jpg

Tvrtka Grad Export iz Vinkovaca jedna je od vodećih europskih proizvođača dekorativnih panela za ulazna vrata. Pored hrvatskog tržišta, ova tvrtka svoje proizvode plasira u još 31 zemlju. Sada se stanje normalizira te su se narudžbe vratile na oko 80 posto onih od prije krize, a otvaraju se i BiH, Srbija i Rumunjska.

Tvrtka Grad Export iz Vinkovaca jedna je od vodećih europskih proizvođača dekorativnih panela za ulazna vrata. Pored hrvatskog tržišta, ova tvrtka svoje proizvode plasira u još 31 zemlju.

Kako bi osigurala zaposlenost svojih djelatnika, kojima nisu smanjivali plaće u ovoj krizi, tvrtka je na tržište plasirala novi proizvod namijenjen dezinfekciji obuće na ulazima u zgrade i objekte. Proizvod DS Barijera može se pričvrstiti za podlogu, a već je sada vidljivo da neće biti ograničen samo na razdoblje ugroze od COVID-a 19.

Vlasnik vinkovačke tvrtke Grad Export Petar Šimić je naglasio kako tvrtka u ovom trenutku ima 186 radnika, osnovni proizvod su dekorativni paneli za ulazna vrata. Proizvod je napravljen od vakumiranog i profiliranog PVC-a, s čeličnom ispunom te protukliznom EPDM gumom. Tvrtka izvozi u 31 zemlju.

Prema Šimićevim riječima, 90 posto proizvodnje je namijenjeno hrvatskom tržištu, bolnice, vrtići, škole, starački domovi, svi trebaju njihov novi proizvod. Predstavili su ga i svojim partnerima u 31 državi i u tom dijelu očekuju otvaranje novih prodajnih kanala, istaknuo je Šimić, dodajući kako je njihov proizvod funkcionalan i bit će tražen i nakon dovršetka ove pandemije.

Govoreći o otpuštanju radnika, Šimić je naglasio kako tvrtka nije otpustili ni jednog djelatnika, a svi su dobili iste plaće kakve su imali prije krize. S time da su koristili mjere koje je donijela Vlada RH, odnosno, subvencije na plaću.

Što se tiče posla, u ožujku je bilo nešto posla jer su imali dosta narudžbi od prije, dok su u travnju tržišta u našoj blizini pala za više od 70 posto. U tom je dijelu izvoz prema Njemačkoj i Austriji bio otežan, zbog problema s prijevozom, rekao je Šimić, naglašavajući kako je upravo u travnju novi proizvod omogućio poslovanje.

Sada se stanje normalizira te su se narudžbe vratile na oko 80 posto onih od prije krize, a otvaraju se i Bosna i Hercegovina, Srbija i Rumunjska, istaknuo je Šimić.

(Privredni vjesnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz