Deseta sjednica Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora

Slika /slike/lipanj/10. MO KINA.png

Deseta sjednica Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora održala se 11. ožujka 2015. u Pekingu. Cilj održavanja Odbora bio je razmijeniti informacije o gospodarskoj situaciji u dvije zemlje, analizirati dosadašnju bilateralnu gospodarsku suradnju, utvrditi perspektivna područja kao i buduće aktivnosti za daljnje jačanja gospodarskih odnosa između dviju zemalja.

Deseta sjednica Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora održala se 11. ožujka 2015. u Pekingu. Hrvatsko izaslanstvo predvodila je gđa Darija Sinjeri, načelnica Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, a kinesko izaslanstvo g. Xu Xiaofeng, zamjenik načelnika direktora Uprave za europske poslove Ministarstva trgovine NR Kine.

Održavanje 10. sjednice Mješovitog odbora, nakon desetogodišnje stanke predstavlja iznimno važan događaj za intenziviranje hrvatsko-kineskih odnosa. Cilj održavanja Odbora bio je razmijeniti informacije o gospodarskoj situaciji u dvije zemlje, analizirati dosadašnju bilateralnu gospodarsku suradnju, utvrditi perspektivna područja kao i buduće aktivnosti za daljnje jačanja gospodarskih odnosa između dviju zemalja. Teme o kojima se raspravljalo na Odboru bile su trgovinski odnosi, investicije, te suradnja u području infrastrukture i slobodnih zona.

U sastavu hrvatske delegacije i radu 10. sjednice Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora sudjelovali su predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva pomorstva, mora i infrastrukture, Ministarstva poduzetništva i obrta te Veleposlanstva RH u Pekingu.


Pisane vijesti | Posjeti i trgovinske misije