Dalekovod potpisao novi ugovor vrijedan više od 60 mil. eura

Slika /slike/Foto tvrtke/Dalekovod.jpg

Tvrtka Dalekovod i norveški Stattnet, renomirana tvrtka za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, potpisali su danas u Oslu ugovor vrijedan više od 60 milijuna eura.


Tvrtka Dalekovod i norveški Stattnet, renomirana tvrtka za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, potpisali su danas u Oslu ugovor vrijedan više od 60 milijuna eura. Ugovor po principu ključ u ruke uključuje izgradnju dvije dionice dalekovoda ukupne dužine više od 100 kilometara, a izvedba oba projekta planirana je do kraja rujna 2018. godine.

Nakon potpisa ugovora s izvršnom dopredsjednicom Stattneta Elizabeth Vike Vardheim, predsjednik Uprave Dalekovoda Paško Vela najavio je daljnje širenje suradnje s norveškom kompanijom. Promjena strategija uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. Društvo je u proteklom razdoblju uložilo dodatne napore u dobivanju projekata na međunarodnom tržištu, što se ogleda i u novopotpisanom ugovoru na norveškom tržištua. Trenutno kompanija realizira projekte u Norveškoj, Sloveniji, Ukrajini, Latviji, Crnoj Gori, Kosovu i Poljskoj.
 


Pisane vijesti | Uspjesi izvoznika | Strana tržišta i prilike