Dalekovod dobio posao u Norveškoj

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Dalekovod u Norveškoj.jpg

Ponuda Dalekovoda odabrana je kao najpovoljnija za izgradnju novog dalekovoda u Norveškoj, duljine 12,5 kilometara, koja je ukupno vrijedna nešto više od 14 milijuna eura. Realizacija projekta uključuje demontažu postojećeg 300 kV dalekovoda i izgradnju novog 420 kV dalekovoda duljine 12,5 kilometara i planirana je od ljeta 2024. do sredine 2028. godine.

Ponuda Dalekovoda odabrana je kao najpovoljnija za izgradnju novog dalekovoda u Norveškoj, duljine 12,5 kilometara, koja je ukupno vrijedna nešto više od 14 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Dalekovoda.

Kako su priopćili, norveška nacionalna kompanija za prijenos električne energije Statnett, nakon evaluacijskog procesa, poslala je Dalekovodu obavijest da je odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Vik - Sogndal, u neposrednoj blizini projekta izgradnje dalekovoda 420 kV Aurland-Sogndal na kojem se trenutno izvode radovi.

Realizacija projekta vrijednog više od 14 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg 300 kV dalekovoda i izgradnju novog 420 kV dalekovoda duljine 12,5 kilometara i planirana je od ljeta 2024. do sredine 2028. godine, ističe se još u priopćenju.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz