Cromaris prodao 10 tisuća tona ribe

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/cromaris.jpg

Tvrtka Cromaris prodala je u ovoj godini 10 tisuća tona ribe, što je rast od 6 posto u odnosu na lani. Cromaris u Italiji, koja je i najveće svjetsko tržište brancina i orade, u drugoj polovici ove godine drži 9 posto vrijednosnog udjela, što je rast od 30 posto u odnosu na lani. Rast tržišnih udjela u 2020. ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke i Švicarske.

Tvrtka Cromaris prodala je u ovoj godini 10 tisuća tona ribe, što je rast od 6 posto u odnosu na lani, objavila je u ponedjeljak ta članica Adris grupe, kojoj je cilj daljnji rast i nastavak investicija, posebice u preradu ribljih proizvoda.

"U iznimno teškim gospodarskim okolnostima u nas i u svijetu izazvanim pandemijom koronavirusa, Cromaris potvrđuje svoju poziciju šeste tvrtke u svijetu u proizvodnji kvalitetne bijele ribe i ostvaruje zapažene poslovne rezultate", navodi se u priopćenju.

Kako ističu iz Cromarisa, krajem prosinca dostignut je ambiciozno postavljen cilj - na tržište je ukupno isporučeno više od 10 tisuća tona kvalitetne bijele ribe, što je rast od šest posto prema godini ranije. Iz Cromarisa ističu kako je u 2020. ostvaren daljnji rast prodaje na izvoznim tržištima te izvoz trenutno iznosi 85 posto. Glavni nositelj snažnog rasta je talijansko tržište.

Cromaris u Italiji, koja je i najveće svjetsko tržište brancina i orade, u drugoj polovici ove godine drži 9 posto vrijednosnog udjela, što je rast od 30 posto u odnosu na lani, ističu iz Cromarisa i dodaju da je prodaja pritom rasla za 19 posto, dok je samo tržište palo 9 posto.

Rast tržišnih udjela u 2020. ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke i Švicarske.

Direktor Cromarisa Goran Markulin u priopćenju ističe kako je "cilj Cromarisa nastaviti daljnji rast na svjetskom tržištu mediteranske ribe, uz stalno povećanje efikasnosti svih poslovnih procesa". Iz Cromarisa također najavljuju kako će sljedeću godinu obilježiti i lansiranje dviju novih vrsta riba u ponudi - zubaca i gofa.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz