Croatia osiguranje postaje tržišni lider u BiH

Slika /slike 1/Gospodarstvo/CO u BiH.jpg

Croatia osiguranje (CO) potpisalo je ugovore o kupnji stopostotnog udjela u Central osiguranju i Testing Grupi u Bosni i Hercegovini, čime će postati lider na tamošnjem tržištu.

Croatia osiguranje (CO) u četvrtak je potpisalo ugovore o kupnji stopostotnog udjela u Central osiguranju i Testing Grupi u Bosni i Hercegovini, čime će postati lider na tamošnjem tržištu, izvijestili su u četvrtak iz Croatia osiguranja.

"Croatia osiguranje BiH će preuzimanjem Central osiguranja i Testing Grupe povećati ukupan tržišni udio na 13 posto te postati tržišni lider, uz snažan potencijal za daljnji rast na bosanskohercegovačkom tržištu", kaže se u priopćenju.

Kako se navodi, CO BiH je u 2017. godini ostvario 25 milijuna eura premije osiguranja uz tržišni udio od sedam posto, dok je Central osiguranje godinu završilo s ostvarenom premijom od 14 milijuna eura i tržišnim udjelom od četiri posto, a oba društva i u ovoj godini bilježe nastavak trenda rasta tržišnog udjela.

Testing Grupa pak drži 16 posto tržišnog udjela u tehničkim pregledima na području Federacije BIH, godišnje obavi oko 113 tisuća tehničkih pregleda, a 2017. godinu je zaključila sa 6,1 milijun eura prihoda.

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić kazao da je ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera. Ukupan tržišni udio  Croatia osiguranja u FBIH će se gotovo udvostručiti, a sinergije s matičnim društvom donose odlične predispozicije za daljnji rast.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz