Croatia Airlines povezuje Dubrovnik s međunarodnim odredištima

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-H20160302002182.jpg

Slijetanjem zrakoplova sa 45 putnika iz Frankfurta u Zračnu luku Dubrovnik nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u petak je započeo ovogodišnje izravno povezivanje Dubrovnika s važnim europskim odredištima. Croatia Airlines ove godine namjerava povezati hrvatske zračne luke s ukupno 18 europskih odredišta, uz više od 200 izravnih čarter linija za Hrvatsku. U ljetnoj sezoni na linijama za Hrvatsku ponudit će ukupno 80.000 tisuća sjedala mjesečno.

Slijetanjem zrakoplova sa 45 putnika iz Frankfurta u Zračnu luku Dubrovnik nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u petak je započeo ovogodišnje izravno povezivanje Dubrovnika s važnim europskim odredištima.

Komercijalni direktor Croatia Airlinesa Slaven Žabo istaknuo je kako je tom linijom krajnji jug Hrvatske povezan s nizom europskih i svjetskih odredišta, što će značiti punu podršku dubrovačkom turizmu. "Kako bi se postigao puni turistički potencijal u sezoni uspostavit ćemo tijekom lipnja iz Dubrovnika još šest međunarodnih zračnih linija", rekao je Žabo.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je značaj zračne linije za Frankfurt, budući da je riječ o najvažnijem prometnom čvorištu za Europu i svijet. "S obzirom na prometnu izoliranost ova nam je linija važna. Odlične su najave i za ostale avioprijevoznike. Od srpnja lete američki Delta Airlines i United Airlines. Uvodimo i letove Aeroflota iz Moskve te KLM-a iz Amsterdama, kao i Air Francea. Već smo povezani s Madridom, Barcelonom, Varšavom i Minhenom. Nadamo se i gostima iz Ujedinjenog Kraljevstva od 21. lipnja", naveo je Luetić.

Dodao je kako će Dubrovnik s europskim odredištima povezivati i niskotarifni Ryanair, a prvi put će dubrovačka zračna luka biti baza za mađarski Wizz Air. "Nadamo se da ćemo se kroz nekoliko godina dostići rekordnu 2019. godinu. Turisti u Dubrovnik dolaze zbog grada, a ne zračne luke. Popunjenost letova će ovisiti o prodaji smještaja", rekao je Luetić.

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Ana Hrnić istaknula je kako je pandemijska 2020. godina pokazala koliko je Dubrovnik ovisan o međunarodnim zračnim linijama. "Sretni smo što optimistično počinjemo turističku sezonu, uz poboljšano epidemiološko stanje i porast procijepljenosti, a ohrabruju i izvrsne najave za druge letove, prije svega SAD i Moskvu. Nadamo se uspješnoj sezoni, uz želju da ova linija prometuje tijekom cijele godine", rekla je Hrnić.

Croatia Airlines ove godine namjerava povezati hrvatske zračne luke s ukupno 18 europskih odredišta, uz više od 200 izravnih čarter linija za Hrvatsku. U ljetnoj sezoni na linijama za Hrvatsku ponudit će ukupno 80.000 tisuća sjedala mjesečno.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz