Croatia Airlines obnavlja letove iz Zagreba u europska odredišta

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/CAobnavlja letove.jpg

Croatia Airlines (CA) tijekom lipnja povećava broj letova iz Zagreba u europska odredišta, te će od sredine mjeseca zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta. U kompaniji navode da je opseg letova prilagođen aktualnoj tržišnoj potražnji i uvjetima putovanja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u Europi, a moguće su i naknadne promjene u planiranom redu letenja.

Croatia Airlines (CA) tijekom lipnja povećava broj letova iz Zagreba u europska odredišta, te će od sredine mjeseca zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta, priopćio je u četvrtak domaći avioprijevoznik.

Od 8. lipnja ponovno se uvode letovi na liniji Zagreb – Zürich na kojoj će putnicima biti na raspolaganju četiri jutarnja leta - ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a od 15. lipnja i poslijepodnevni letovi ponedjeljkom, srijedom i petkom. Toga dana (15. lipnja) obnavljaju se i izravne međunarodne linije iz Zagreba u još sedam europskih odredišta – München, Sarajevo, London Heathrow, Dublin, Rim, Bruxelles i Beč.

Iz Zagreba u München i Sarajevo CA letjet će ponedjeljkom, srijedom i petkom; London ponedjeljkom i petkom, a Dublin utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom domaći avioprijevoznik letjet će za Rim preko Splita, za Bruxelles su predviđeni jutarnji letovi ponedjeljkom te poslijepodnevni četvrtkom, petkom i nedjeljom, a za Beč četvrtkom i nedjeljom.

CA još je 25. svibnja obnovio letove na liniji Zagreb – Amsterdam, na kojoj se leti svakoga dana jedanput, a uveden je i drugi dnevni let na liniji Zagreb – Frankfurt na kojoj se neprekinuto letjelo i tijekom epidemiološke krize. Također, od 1. lipnja zrakoplovi tvrtke ponovno lete na redovitoj liniji Zagreb – Kopenhagen, četiri puta na tjedan.

Tako će do sredine lipnja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta.

U domaćem prometu 8. lipnja ponovno se uvodi linija Zagreb – Zadar – Pula jedanput na dan, a nastavljaju se obavljati letovi na linijama Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik, dvaput na dan.

U kompaniji navode da je opseg letova prilagođen aktualnoj tržišnoj potražnji i uvjetima putovanja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u Europi, a moguće su i naknadne promjene u planiranom redu letenja.

Uvođenje ostalih linija u domaćem i međunarodnom prometu ovisit će o daljnjem razvoju situacije i tržišnoj potražnji, koja je uvelike smanjena zbog epidemije koronavirusa.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja