Croatia Airlines leti u Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam i London

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/CAletovi.jpg

Cjelokupni opseg letenja Croatia Airlinesa je zbog pandemije koronavirusa trenutno sveden na letove iz Zagreba u Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam i London. Ti letovi obavljaju kako bi se i dalje osigurala povezanost Hrvatske s Europom i ostatkom svijeta, a istodobno omogućio povratak hrvatskih građana u domovinu te odlazak inozemnih državljana u njihove matične zemlje.

Cjelokupni opseg letenja Croatia Airlinesa je zbog pandemije koronavirusa trenutno sveden na letove iz Zagreba u Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam i London, priopćila je u ponedjeljak domaća aviokompanija.
 
Naime, nakon odluke Stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj, Croatia Airlines je obustavio sve letove unutar Hrvatske od 25. ožujka do 19. travnja. S početkom ljetnog reda letenja, koji vrijedi od nedjelje, 29. ožujka, cjelokupni opseg letenja sveden je tako na obavljanje izravnih letova iz Zagreba u Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam i London Heathrow.
 
U Croatia Airlinesu kažu kako se ti letovi obavljaju kako bi se i dalje osigurala povezanost  Hrvatske s Europom i ostatkom svijeta, a istodobno omogućio povratak hrvatskih građana u domovinu te odlazak inozemnih državljana u njihove matične zemlje.
 
Na taj način nacionalni avioprijevoznik, ističe se, pruža  dodatnu podršku zaštiti cjelokupnog javnozdravstvenog sustava u državi.
 
Ujedno se najavljuje mogućnost dodatnih ad hoc izmjena u već reduciranom planu letenja, ovisno o razvoju epidemiološkog stanja u  Hrvatskoj i inozemstvu, te preporukama hrvatskih i svjetskih javnozdravstvenih vlasti.
 
Na internetskim stranicama tvrtke  redovito se objavljuju informacije o letovima koji se planiraju obaviti, kao i sve ostale važne informacije za putnike, a svaki putnik i svaka zrakoplovna karta bit će obrađeni u skladu s prilagođenim pravilima koja je tvrtka donijela zbog epidemije koronavirusa.
 
Putnici trebaju kontaktirati prodajna mjesta Croatia Airlinesa prije datuma planiranog putovanja, što je osnovni preduvjet za dogovor oko organizacije putovanja u razdoblju nakon smirivanja epidemije.
 
)Hina)

Vijesti iz medija | Događanja