Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavili se u Zürichu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-H20160302002182.jpg

Croatia Airlines (CA) i Turistička zajednica (TZ) grada Dubrovnika zajednički su se predstavili švicarskim poslovnim (B2B) novinarima i turističkim agentima. CA će tijekom ovogodišnje sezone ukupno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1.766.000 sjedala.

Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Dubrovnika zajednički su se predstavili švicarskim poslovnim (B2B) novinarima i turističkim agentima 12. svibnja ove godine u Zürichu.

Na prezentaciji je predstavljen ovogodišnji ljetni red letenja Croatia Airlinesa s naglaskom na izravne međunarodne letove Dubrovnik - Zürich, koji su planirani od 1. lipnja 2022. četiri puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Putnicima na ovoj liniji na raspolaganju su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 143 eura. Istoga dana uspostavljaju se i redoviti letovi Zürich – Split, također četiri puta na tjedan – ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

Osim toga, putnicima iz Švicarske na raspolaganju su i svakodnevni letovi između Züricha i Zagreba. Hrvatski turistički biser, Dubrovnik, izrazita je aviodestinacija i razvoj zračnog prometa veoma je važan za turističke kapacitete grada i Dubrovačko-neretvanske županije, koji domaćim i inozemnim turistima nude bogatstvo prirodnih, povijesnih, kulturnih i mnogih drugih ljepota i osobitosti.

Croatia Airlines će tijekom ovogodišnje sezone ukupno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1.766.000 sjedala.

Na predstavljanju su nazočili Andrea Bekić, veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj i Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj, Alen Gospočić, državni tajnik za željeznice i poštu te Krešo Antonović, ravnatelj Uprave zračnog prometa, elektroničkih komunikacija i pošte iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

(MVEP)

 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz