Comping potpisao suradnju s tvrtkom SAS Institute

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_195790583_cr.jpg

Comping, jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki, nastavlja graditi partnersku mrežu potpisavši suradnju s globalnom tvrtkom za razvoj analitičkog softvera – SAS Institute. Početnu bazu za ulazak u takve projekte Comping već ima, budući da surađuje s Microsoftom, IBM-om i drugim tvrtkama na sličnim projektima.

Comping, jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki, nastavlja graditi partnersku mrežu potpisavši suradnju s globalnom tvrtkom za razvoj analitičkog softvera – SAS Institute.

„Iznimno sam ponosan na još jedno novo partnerstvo koje smo ostvarili, ovog puta s tvrtkom SAS koja je dugo prisutna na lokalnom tržištu. Domena koju SAS prvenstveno adresira jest domena analitike i analitičkih alata što pak u konačnici kreira artificial inteligence (AI) okruženje i monetizaciju podataka. To nam je posebno interesantno zbog toga što analitiku, ako gledamo s aspekta IoT-a, vidimo kao način kako monetizirati podatke i tako stvoriti dodatnu vrijednost za naše korisnike“, izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

SAS Institute ili skraćeno samo SAS, analitikom i inovacijama bavi se više od 40 godina, a samo prošle godine dobit ove tvrtke iznosila je gotovo 3,5 milijarde dolara. Čak 96 od 100 kompanija koje se nalaze na listi Fortune Global 500 za 2017. godinu, njihovi su korisnici, a SAS-ov analitički softver koristi se u više od 83.000 poslovnih, vladinih i sveučilišnih stranica.

„Partnerstvo s Compingom za nas je strateški važno, ne samo zbog stjecanja novih korisnika, već i zbog mogućnosti proširivanja spektra usluga koje nudimo postojećim klijentima. Na globalnoj razini surađujemo s više od tisuću regionalnih partnera uz čiju podršku možemo biti sigurni da će tvrtke iskoristiti sve mogućnosti koje pružaju SAS-ova rješenja“, rekao je Miloš Đurković, direktor SAS Adriatic.

Comping, koji u sklopu svog portfelja nudi cjelovita tehnološka poslovna rješenja i usluge koje korisnicima omogućavaju unapređenje poslovanja i ostvarivanje punog potencijala, ovom suradnjom donosi nove dodane vrijednosti prvenstveno u domeni podataka i analitike koje korisnicima mogu pomoći u poslovanju, razvoju i ubrzavanju poslovnih procesa.

Početnu bazu za ulazak u takve projekte Comping već ima, budući da surađuje s Microsoftom, IBM-om i drugim tvrtkama na sličnim projektima.

(Lider)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz