Brodosplit projektira brod za krstarenje Antarktikom

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_21906238_cr.jpg

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u ožujku 2019. godine, a naručitelj je tvrtka Polar Expedition Passenger Ship.

U Brodosplitu je u utorak počela obrada čelika za izgradnju broda za krstarenje polarnim područjima koji će biti dug gotovo 108, a širok 17,6 metara te će moći ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina, priopćeno je iz Brodosplita.

Ovaj će brod biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u ožujku 2019. godine, a naručitelj je tvrtka Polar Expedition Passenger Ship, navodi se u priopćenju.

Brod će biti opremljen stabilizatorima i vrlo pogodan za napredna i inovativna istraživačka putovanja na području Arktika i Antarktika. Imat će svu potrebnu opremu, uključujući  15 gumenjaka, kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva, objašnjeno je u priopćenju.

Svojim će putnicima, kako je navedeno, ponuditi visoki hotelski standard – od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti, stoji u priopćenju.

(Lider)

Vijesti iz medija | Hrvatski izvoz