Brend Vina Croatia-vina mosaica predstavlja se u Beču

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/vino u beču.jpg

Na trgu Am Hofu u središtu Beča predstavlja se 12 hrvatskih vinarija iz Dalmacije, Slavonije i Sjeverozapadne Hrvatske s vrhunskim vinima u sklopu projekta "Vina Croatia-vina mosaica". Vina i hranu promoviraju Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak, Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

Na trgu Am Hofu u središtu Beča predstavlja se 12 hrvatskih vinarija iz Dalmacije, Slavonije i Sjeverozapadne Hrvatske s vrhunskim vinima koja se mogu kušati i kupiti, u sklopu projekta "Vina Croatia-vina mosaica", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i hrvatskog veleposlanstva u Beču.
 
Vina i hranu do 24. rujna promoviraju Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak, Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.
 
Projekt Vina Croatia - vina mosaica okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.
 
U sklopu prezentacije, do 24. rujna održat će se nekoliko manifestacija kao što su kušanje vina za someliere i stručna vođenja za predstavnike diplomatskog zbora u Beču. U planu je takve prezentacije održati i u drugim europskim zemljama i SAD-u najavili su organizatori.
 
Prezentacija brenda "Vina Croatia- vina mosaica" u Austriji je jako važna, jer dvije države imaju jako dobru gospodarsku suradnju, a izvoz vina iz Hrvatske na austrijsko tržište raste, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović u petak u Beču. Dodao je da je izvoz vina iz Hrvatske u Austriju udvostručen. Naime, u prvih pet mjeseci ove godine u Austriju je izvezeno 718.542 litara vina, što je više nego u cijeloj 2016.
 
(Hina)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz