Biogradska polupodmornica našla kupca na Maldivima

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_60543391_cr.jpg

Biogradska tvrtka Agena Marin izvezla je svoju prvu polupodmornicu na inozemno tržište. Kupac je hotelska kompanija Universal Enteprises koja na Maldivima. S istim kupcem se obavljaju pregovori  za prodaju još 10 istih podmornica.

Biogradska tvrtka Agena Marin izvezla je svoju prvu polupodmornicu na inozemno tržište. Kupac je hotelska kompanija Universal Enteprises koja na Maldivima ima 17 resorta, piše Zadarski.hr

Vlasnik tvrtke Agena Marin Mladen Peharda objasnio da je posao sklopljen nakon nastupa tvrtke na prošlom sajmu u Dusseldorfu. S istim kupcem Peharda je u pregovorima za prodaju još 10 istih podmornica.

Prva polupodmornica Agene Marin može smjestiti 12 putnika, ali su već izradili prototip nove, puno veće polupodmornice. Bit će to plovilo od 17 metara dužine i 3,75 metara širine. U njemu će se moći sjediti 34 putnika, a 55 je maksimalni broj putnika koji mogu stati u prostrani trup broda ispod mora i koji će moći promatrati morsko podmorje kroz velike, zaobljene izloge.

Za razliku od prve biogradske polupodmornice većoj je prednost i to što će biti moguća komunikacija kormilara s putnicima tako da će on moći, poput turističkog vodiča, animirati goste

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz