AD Plastik ugovorio nove poslove

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/AD Plastik u Europi.jfif

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 31,2 milijuna eura i predviđenim trajanjem projekta od sedam godina. Polugodišnje rezultate poslovanja grupe uvelike su obilježila geopolitička zbivanja i posljedice krize nedostatka poluvodiča na tržištu.

AD Plastik je u četvrtak izvijestio da je ugovorio nove poslove za europsko tržište vrijedne 31,2 milijuna eura.

"AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 31,2 milijuna eura i predviđenim trajanjem projekta od sedam godina", navodi se u kratkoj objavi na Zagrebačkoj burzi.

Iz AD Plastik Grupe su u srijedu izvijestili i o poslovnim rezultatima za prvo polugodište u kojem je zabilježen neto gubitak od 59,46 milijuna kuna.

Taj gubitak uključuje vrijednosna usklađenja u iznosu od 75 milijuna kuna napravljena na temelju procjene nadoknadivosti imovine ruskih društava te grupe, napominje se u izvješću.

Poslovni prihodi Grupe su iznosili 433,09 milijuna kuna, što je 30,4 posto manje nego u prvom polugodištu 2021., a normalizirana EBITDA 18,58 milijuna kuna te je niža za 77,5 posto.

U izvješću iz AD Plastik Grupe navode kako su polugodišnje rezultate poslovanja grupe uvelike obilježila geopolitička zbivanja i posljedice krize nedostatka poluvodiča na tržištu.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz