AD Plastik u prvih šest mjeseci u izvoz poslao gotovo pet tisuća šlepera robe

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/ad plastik.jpg

Iz hrvatskih tvornica AD Plastika svakodnevno odlazi četrdesetak kamiona u Sloveniju, Francusku, Njemačku, Španjolsku, Rumunjsku i Srbiju, a jedanput na mjesec roba se otprema u Maroko. 

U sklopu Liderove akcije 'Brojimo šlepere s robom za izvoz', kojom želimo istaknuti važnost izvoza I izvoznika za razvoj hrvatskoga gospodarstva, posjetili smo renomiranoga hrvatskog proizvođača autodijelova i stopostotnog izvoznika AD Plastik.

Tijekom lipnja iz naših tvornica u Solinu i Zagrebu isporučeno je 665 kamiona robe, malo manje nego prije koronakrize, ali taj broj raste, što je pokazatelj oporavka – rekao je predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen.

Iz hrvatskih tvornica svakodnevno odlazi četrdesetak kamiona u Sloveniju, Francusku, Njemačku, Španjolsku, Rumunjsku i Srbiju, a jedanput na mjesec roba se otprema u Maroko.

Tijekom 2019. iz hrvatskih tvornica AD Plastika u izvoz je otpremljeno 14.510 kamiona, a ukupna vrijednost izvezene robe veća je od milijardu kuna. Unatoč krizi prouzročenoj pandemijom ove je godine u prvih šest mjeseci na strana tržišta otišlo gotovo pet tisuća kamiona.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz