AD plastik preko Dacije izvozi na četiri kontinenta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-FAH-H2101530.jpg

Tvrtka AD Plastik proizvodi komponente koji se iz Rumunjske izvoze u Rusiju, Indiju, Kolumbiju, Maroko i Alžir. AD Plastik je zadovoljna poslovanjem u Rumunjskoj i planira proširiti svoju prisutnost.

Rumunjsko-hrvatski gospodarski forum, koji se održao u utorak u Bukureštu u sklopu službenog posjeta predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Rumunjskoj, okupio je 22 hrvatske i 45 rumunjskih tvrtki.
 
Po završetku foruma održanog u organizaciji HGK i Trgovinsko-industrijske komore Rumunjske održali su se poslovni razgovori na kojima se raspravljalo o mogućnostima konkretne poslovne suradnje.
 
Marinko Došen. predsjednik Uprave AD Plastik, naglasio je kako je ta tvrtka prisutna na tržištu Rumunjske već 15 godina.
 
Došen je kazao kako AD Plastik ima zajednička ulaganja s francuskim partnerom u tvornicu komponenti za automobile koja se nalazi u krugu tvornice Dacia. Proizvode se komponente koji se iz Rumunjske izvoze u Rusiju, Indiju, Kolumbiju, Maroko i Alžir. AD Plastik je zadovoljna poslovanjem u Rumunjskoj i planira proširiti svoju prisutnost.
 
Generalni direktor Luke Vukovar Tomislav Mihaljević dodao je kako s rumunjskom lukom Constanta i brodarom TTS-om Vukovarci surađuju već 16 godina.
 
Sva roba iz Hrvatske koja ide prema istoku kreće iz Vukovara, a sva robe iz Rumunjske koje dolazi u Hrvatsku stiže brodovima TTS-a do Luke Vukovar, rekao je.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz