AD Plastik je prošle godine ostvario milijardu kuna prihoda, proizvodima osvojili i EU i Rusiju

Slika /slike 1/HINA/c043d3586f3c6901fa32bd254491c8e0_U1uWmW0.jpg

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura.

Privremeni i nerevidirani Izvještaj poslovodstva AD Plastik Grupe i dioničkog društva AD Plastik za 2017. godinu pokazuje najbolje poslovne rezultate ostvarene u posljednjih deset godina. Poslovni prihodi Grupe u izvještajnom razdoblju porasli su za 16,15 posto i iznose 1.086,89 milijuna kuna.

„Ostvareni porast prihoda pokazuje kako su realizirane investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bile dobar strateški izbor. Adekvatno upravljanje troškovima i optimizacija poslovne efikasnosti rezultirali su rastom ostvarenih marži i dobiti. Ujedno smo stvorili preduvjete za daljnja kapitalna ulaganja i realizaciju potencijalne akvizicije.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura.

„Kupac je najvažnija figura u planiranju naših daljnjih aktivnosti pa smo tako u protekloj godini proširili proizvodne kapacitete u Zagrebu, dok su naši kapaciteti u Solinu maksimalno iskorišteni. Naš kontinuirani angažman rezultirao je i rekordno visokom prodajom koju smo ostvarili u zadnjem kvartalu 2017. godine. To je dobar pokazatelj trenda godine u koju smo već zakoračili. Ovo je za nas vrlo značajna projektna godina i pred našom je grupacijom vrlo dinamičan period. Postavili smo snažne temelje za budući rast i razvoj i to nam daje sigurnost da možemo optimistično gledati prema budućnosti.“, rekao je Marinko Došen. 

(Poslovni dnevnik)Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Strana tržišta i prilike