AD Plastik grupa ugovorila poslove za Suzuki

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/suzuku ad plastik.jpg

AD Plastik grupa je ugovorila 24 milijuna eura novih poslova za Suzukijev redizajnirani model S-Cross. AD Plastik će isporučivati različite komponente eksterijera i interijera s tri svoje lokacije pa će se tako, osim u mađarskoj tvornici, po prvi put komponente za tog japanskog proizvođača automobila isporučivati i iz tvornica u Solinu i Zagrebu.

AD Plastik grupa je ugovorila 24 milijuna eura novih poslova za Suzukijev redizajnirani model S-Cross, priopćeno je u utorak iz solinskog proizvođača autodijelova.

AD Plastik će isporučivati različite komponente eksterijera i interijera s tri svoje lokacije pa će se tako, osim u mađarskoj tvornici, po prvi put komponente za tog japanskog proizvođača automobila isporučivati i iz tvornica u Solinu i Zagrebu. Grupa je ujedno postala razvojni partner za Suzuki te dobavljač u tehnologiji bojenja. Odgovorna je za razvoj vrlo zahtjevnih proizvoda što projektu daje još veći značaj, a istovremeno je Magyar Suzuki Corporation tvornicu u Zagrebu prepoznao kao jednu od najboljih u regiji u tehnologiji bojenja, navode iz AD Plastika.

Predviđeno trajanje projekta je sedam godina, a početak serijske proizvodnje planiran je krajem 2021. godine u mađarskoj tvornici Esztergom. Član Uprave za prodaju i projekte AD Plastika Mladen Peroš istaknuo je kako je jedan od njihovih strateških ciljeva prilikom akvizicije proizvodne lokacije u Mađarskoj bio diversifikacija portfelja kupaca. Zahvaljujući toj poslovnoj odluci, Suzuki je ušao na panel kupaca AD Plastika jer je tvornica u Mađarskoj imala dugogodišnju suradnju s tim kupcem u tehnologijama injekcijskog prešanja i puhanja, naglasio je.

"Posao koji smo ugovorili vrlo je značajan za budući razvoj poslovanja jer smo proširili suradnju, ugovorili aspektne pozicije s dodanom vrijednošću i ušli na panel razvojnih dobavljača. Dio smo poslova dogovorili kao dobavljač prvog reda, a dio kao dobavljač drugog reda i to preko tvrtke Euroasia koja je njihov dugogodišnji logistički partner", rekao je Peroš.

AD Plastik grupa kao razvojni dobavljač odgovorna je za razvoj i validaciju proizvoda, procesa, alata i naprava. Osim tehnologije injekcijskog prešanja, navedenim su projektom obuhvaćene tehnologije bojenja, puhanja, kromiranja, ekstruzije te montaže koje uključuju vibraciona i ultrazvučna zavarivanja. Inače, Suzuki S-Cross je među deset najprodavanijih vozila u srednjoistočnoj Europi, a riječ je o crossoveru koji ima značajke kompaktnog automobila s rješenjima koja se koriste u terenskim modelima.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz