ABC sirevi na tržištima Mađarske, Španjolske...

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214024960_cr.jpg

Nakon utvrđivanja vodeće pozicije na domaćem tržištu ABC svježi krem sir nastavlja s ekspanzijom na tržišta diljem Europe. Odabrani asortiman proizvoda trenutno je dostupan u deset europskih zemalja, a od ovog mjeseca počinje prodaja i na tržištima Mađarske, Španjolske i Malte. Cjelokupan asortiman ABC sireva već je isporučen za trgovačke lance u Mađarskoj, a isporuke prvih količina za Španjolsku i Maltu su u tijeku.

- Nakon utvrđivanja vodeće pozicije na domaćem tržištu ABC svježi krem sir nastavlja s ekspanzijom na tržišta diljem Europe. Odabrani asortiman proizvoda trenutno je dostupan u deset europskih zemalja, a od ovog mjeseca počinje prodaja i na tržištima Mađarske, Španjolske i Malte. Cjelokupan asortiman ABC sireva već je isporučen za trgovačke lance u Mađarskoj, a isporuke prvih količina za Španjolsku i Maltu su u tijeku - objavili su iz Belja.

Jurica Belle, direktor prodaje i marketinga Belja, ističe da je ABC sir najvažniji izvozni proizvod Belja, a za nova izvozna tržišta je istaknuo kako se istodobno radi na izvoznim potencijalima u Europi i Sjevernoj Americi, gdje su prisutni u SAD-u i Kanadi.

Izlazak na mađarsko tržište bio je logičan korak zbog više razloga. Od naše Tvornice mliječnih proizvoda u Belom Manastiru samo je desetak kilometara do granice s Mađarskom, što nam omogućava brzu i jednostavnu distribuciju.

Prošle godine hrvatska obala bila je najpopularnije odredište Mađara, koji su lojalni gosti i kojima je Jadran sinonim za more, pa imamo znatan broj potrošača koji već poznaju sve okuse ABC sireva.

Na tržištima Španjolske i Malte primjenjujemo potpuno drukčije prodajne strategije jer njihovi potrošači tek trebaju upoznati okuse naših proizvoda, pa smo fokusirani na predstavljanje vrhunske kvalitete ABC sireva, koji nastaju od domaćeg mlijeka s farmi Belja.

(Glas Slavonije)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz