3. maj - osnažen ugovor o gradnji trupa polarnog kruzera za Scenic Grupu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/3 maj.jpg

Brodogradilište 3. maj u utorak je izvijestilo da je osnažen i stupio je na snagu ugovor o gradnji trupa luksuznog putničkog broda za polarna krstarenja (novogradnja 734) te djelomičnom opremanju tog broda za australsku Scenic Grupu. Ovim osnaženjem ugovora, unatoč nepovoljnim tržišnim prilikama i aktualnoj situaciji s pandemijom koronavirusa, za 3. maj se otvara nova stranica u poslovnoj politici tvrtke.

Brodogradilište 3. maj u utorak je izvijestilo da je osnažen i stupio je na snagu ugovor o gradnji trupa luksuznog putničkog broda za polarna krstarenja (novogradnja 734) te djelomičnom opremanju tog broda za australsku Scenic Grupu.

Ugovor je s malteškom tvrtkom PEC 2 Limited, koja je u vlasništvu Scenic Grupe, potpisan u prosincu lani, a u utorak je i formalno stupio na snagu.

Riječ je o luksuznom putničkom brodu dužine 168 metara, širine 21,5 metar, koji je namijenjen za polarna krstarenja. Moći će primiti 228 putnika, a u uvjetima plovidbe polarnim područjima 200 putnika.

"Ovim osnaženjem ugovora, unatoč nepovoljnim tržišnim prilikama i aktualnoj situaciji s pandemijom koronavirusa, za 3. maj se otvara nova stranica u poslovnoj politici tvrtke. Izgradnjom ovog broda, za tvrtku se otvaraju nove prilike na tržištu, ponajprije u uskoj i specifičnoj tržišnoj niši, koja unatoč krizi još uvijek pokazuje određeni stupanj aktivnosti", ističu iz riječkog brodogradilišta.

Navode kako su prve količine crne metalurgije za gradnju brodskog trupa već počele stizati u brodogradilište, a obrada i rezanje trebali bi početi u travnju.

Također ističu kako najnoviji poslovni poduhvat ne bi bio moguć da Vlada ranijim odlukama o pokretanju proizvodnje u tom brodogrdailištu nije stvorila preduvjete za nastavak proizvodnje.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz