Cromarisovim proizvodima još jedno svjetsko priznanje za kvalitetu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/cromaris.jpg

Cromaris, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, i ove je godine dobio priznanje za vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda - Superior Taste Award 2021. U 2020. ostvaren je rast prodaje na izvoznim tržištima te izvoz trenutno iznosi 85 posto. Rast tržišnih udjela u 2020. ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke i Švicarske.

Cromaris, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, i ove je godine dobio priznanje za vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda - Superior Taste Award. Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa.

Četvrtu godinu zaredom Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2021 za sva četiri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu, hamu i gofa. Kako se pojašnjava u priopćenju tvrtke, proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima odabranima iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruženja nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda.

Cromarisov brancin i ove je godine dobio maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i postao jedini proizvod iz kategorije svježe ribe, a dobitnik je Crystal awarda četiri godine zaredom. Za izniman okus izvrsno su ocijenjene i orada i hama koja je ove godine zaslužila maksimalne tri zvjezdice, a novost su dvije zvjezdice gofu.

Time je hrvatska tvrtka postala jedini dobitnik nagrada za brancin, oradu, hamu i gofa među proizvođačima mediteranske bijele ribe. U iznimno teškim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa, tvrtka, koja posluje u sastavu Adris grupe, ostvaruje zapažene poslovne rezultate. Krajem prosinca na tržište je ukupno isporučeno rekordnih više od 10.000 tona kvalitetne bijele ribe. Rast je to od šest posto u odnosu na prethodnu godinu.

U 2020. ostvaren je rast prodaje na izvoznim tržištima te izvoz trenutno iznosi 85 posto. Glavni nositelj snažnog rasta ostvarenog ove godine talijansko je tržište. Cromaris u Italiji, koja je i najveće svjetsko tržište brancina i orade, u drugoj polovici ove godine drži 9 posto vrijednosnog udjela, što je rast od 30 posto u odnosu na lani. Prodaja je pritom rasla za 19 posto, dok je samo tržište palo 9 posto.

Rast tržišnih udjela u 2020. ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke i Švicarske. "Cromaris se na tržištu nametnuo kao lider u kvaliteti koju, uz povjerenje potrošača i brojne certifikate, dodatno potvrđuju i ovakva priznanja. Potrošačima nudimo isključivo ribu besprijekorne svježine i vrhunskoga nutritivnog sastava i okusa, što je i ove godine prepoznao stručni žiri", rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa te najavio nastavak ulaganja u 2021., posebno u preradu ribljih proizvoda, koja čini jednu od osnovnih prednosti Cromarisa.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz