Fond South Central Ventures uložio milijun eura u hrvatski Agrivi

Fond South Central Ventures, investirao je milijun eura u hrvatski startup Agrivi, softversko rješenje koje pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje.

Regionalni VC fond South Central Ventures, u kojem je RH jedan od investitora, svoje prvo ulaganje vrijedno milijun eura usmjerio je u najuspješniji hrvatski agrotehnološki startup.

Fond South Central Ventures, odnosno Enterprise Innovation Fund – ENIF, investirao je milijun eura u hrvatski startup Agrivi, softversko rješenje koje pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje.
 
Uz ovu investiciju, Agrivi će nastaviti globalno širenje kako bi uveo promjene u industriju proizvodnje hrane.

Agrivi, hrvatski startup koji radi softver za poljoprivredu čija agrotehnološka softverska rješenja pomažu poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje. Softver je dostupan na bilo kojem uređaju kroz internetsku aplikaciju i kao mobilna aplikacija na uređajima koje podržava iOS ili Android.

“Globalno tržište tehnologija u poljoprivredi se snažno razvija i s obzirom da smo se uspjeli pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u industriji, potražnja za našom tehnologijom je sve veća. Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini”, kaže Matija Žulj, osnivač Agrivi.

Agrivi je uspješan od samog početka pa je svega godinu dana od osnivanja osvojio prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startup projekata koje se održalo u studenom 2014. godine u Seoulu, Južnoj Koreji, kao projekt s potencijalno najvećim globalnim utjecajem.

Danas preko 15 tisuća poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja koristi njihov softver za unaprjeđenje proizvodnje.

Agrivi se sastoji od mladog tima koji ima više od 10 godina iskustva u ICT-u, poslovnom razvoju i agronomiji te djeluju iz ureda u Kutini, Zagrebu i Londonu.

Ovim ulaganjem SCV će podržati Agrivi u daljnjoj globalnoj ekspanziji, uvođenju ključnih promjena u industriju proizvodnje hrane i postizanju pozitivnog utjecaja na više od milijardu ljudi.

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke u djelu zapadnog Balkana. Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

(Poslovni dnevnik)
 
 

Vijesti iz medija | Događanja