Rekordan rast prodaje Podravkinih proizvoda u Rusiji

Podravka je u Rusiji krenula samostalno u razvoj distribucije i prodaje, potpisala je direktne ugovore sa svim glavnim trgovačkim lancima te je danas direktno prisutna na više od 30 000 prodajnih mjesta po cijeloj Rusiji.

Sankcije koje je Rusija uvela za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Europske unije imale su veliki utjecaj na ukupni hrvatski izvoz u Rusiju, ali pojedini izvoznici su uspjeli preživjeti u vrijeme krize.

Jedna od tih tvrtki je Podravka, koja iduću godinu slavi 50 godina prisutnosti i rada na tržištu Rusije. Podravka je u Rusiji krenula samostalno u razvoj distribucije i prodaje, potpisala je direktne ugovore sa svim glavnim trgovačkim lancima te je danas direktno prisutna na više od 30 000 prodajnih mjesta po cijeloj Rusiji.

- Možemo reći da smo ovu zadnju krizu koja je počela uvođenjem sankcija prema Rusiji, padom cijena nafte i devalvacijom rublje, iskoristili da potpuno promijenimo poslovni model rada - govori direktor sektora Istočna Europa Damir Perlok, a kao rezultat novoga poslovnoga modela realizirali smo rekordni rast prodaje u posljednjih 20 godina.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, trgovinski promet Rusije i Hrvatske smanjio se u 2015. za otprilike 32 %, pada ruski uvoz (27 %) i izvoz iz Hrvatske (52 %). Među najznačajnijim hrvatskim izvoznicima u Rusiju, po podacima HGK, su Pliva, Jadran Galenski Laboratorij, Ericsson Nikola Tesla, Podravka, AD Plastik, Končar, HEP, Osram, Saponia.

(Glas Slavonije)


Pisane vijesti