Vinari se predstavili na međunarodnom sajmu vina BEOWINE

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina BEOWINE  koji se održava u Beogradu od 18. do 21. veljače, na zajedničkom štandu u organizaciji HGK, predstavilo se ukupno deset hrvatskih tvrtki, i to osam vinarija i dvije tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina BEOWINE  koji se održava u Beogradu od 18. do 21. veljače, na zajedničkom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), predstavilo se ukupno deset hrvatskih tvrtki, i to osam vinarija i dvije tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, priopćeno je u nedjelju iz HGK-a.
 
Od vinarija na sajmu se sudjelovali Erdutski vinogradi, Iločki podrumi, Belje, San Tommaso Pula, Vinarija Jokić, Badel 1862, Vinarija Tomić Hvar, Udruga Plavac Mali Pelješac, te tvrtke Credo i Haby, koje proizvode opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.
 
"Ove godine prvi puta izlažem. Odaziv posjetitelja je izvrstan, ostvarili smo i brojne nove kontakte s partnerima iz Srbije te očekuje i realizaciju prvog izvoza već ove godine', rekao je Andre Tomić iz Vinarije Tomić Hvar.
 
Slobodan Rosić iz Udruge Plavac Mali Pelješac izjavio je da je sufinanciranje nastupa hrvatskih vinara na sajmovima veliko olakšanje za njihovu Udrugu s obzirom na to da su njihovi članovi uglavnom mali proizvođači koji si ne mogu priuštiti samostalno izlaganje na ovakvim međunarodnim sajmovima.
 
Štand HGK posjetio je i Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji, Gordan Markotić sa suradnicima te izrazio zadovoljstvo vizualnom prezentacijom našeg štanda te redovitim pojavljivanjem hrvatskih vinara na srbijanskom tržištu što rezultira i povećanjem prepoznatljivosti i naših manjih vinarija.
 
Hrvatske vinarije i tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo izlažu na BEOWINE-u već sedmu godinu za redom, u organizaciji Udruženje vinarstva pri HGK i to s odličnim uspjehom koji se očituje u rastu izvoza hrvatskih vina na tržište Srbije te u sve većoj prisutnosti hrvatskih vina u Ho-Re-Ca distributivnom lancu.
 
„Osim toga sve je i više hrvatskih vina na vinskim kartama većine hotela i boljih restorana u Beogradu“, rekao je Vanja Kaluđer iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu i industriju i šumarstvo HGK. Sajam je ove godine vrlo dobro posjećen, očekuje se više od 60.000 posjetitelja, a ukupan broj izlagača je 122 iz devet zemalja, navode iz HGK-a.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz