ĐĐ Specijalna vozila ugovorila posao od 81 milijuna kuna

Ugovorenim projektom o proizvodnji i isporuci specijalnih vagona za francuskog naručitelja  tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe.

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Grupe Đuro Đaković je s francuskim naručiteljem potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci specijalnih vagona serije Uacns u vrijednosti od 81 milijuna kuna. Vagoni će biti isporučeni tijekom četvrtog kvartala 2016. i prvog kvartala 2017. godine.
 
Četvero-osovinski vagoni tipa Uacns su plod vlastitog razvoja tvrtke ĐĐ Specijalna vozila d.d., a prema rezultatima operativnih ispitivanja u realnim uvjetima to su najbolji vagoni za prijevoz cementa u svojoj klasi na europskom tržištu. Svojim značajkama ovi vagoni omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.
 
Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese.
 
Prolazeći kroz proces restrukturiranja u zadnje dvije godine Grupa Đuro Đaković u potpunosti je promijenila svoj pristup u svim segmentima poslovanja, te je fokusirajući se na poslovna područja Obrana, Transport i Industrija i energetika pripremljena za tržišni nastup koji će joj donijeti dugoročno održivi rast uz razvoj mreže ključnih kupaca.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz