Hrvatska nautička ponuda na sajmu u Duesseldorfu

Hrvatska turistička i nautička ponuda se od 23. do 31. siječnja 2016. godine predstavlja na jednom od najvećih svjetskih nautičkih sajmova - BOOT u Duesseldorfu, a nositelj organiziranog nastupa dijela hrvatskih izlagača je HTZ, koja je sajam iskoristila da predstavi novi komunikacijski koncept hrvatskog turizma "Hrvatska, puna života".

Hrvatska turistička i nautička ponuda ovaj se tjedan predstavlja na jednom od najvećih svjetskih nautičkih sajmova - BOOT u Duesseldorfu, odakle dolaze i optimistične najave potražnje i rezervacija za ovu godinu, izvijestili su u srijedu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Nositelj organiziranog nastupa dijela hrvatskih izlagača na BOOT-u, koji se održava od 23. do 31. siječnja, je Hrvatska turistička zajednica, koja je i taj sajam iskoristila da nautičkom tržištu predstavi novi komunikacijski koncept hrvatskog turizma "Hrvatska, puna života", u sklopu čega na svom izlagačkom prostoru svakodnevno uz susrete partnera organizira i dodatne aktivnosti.

Na BOOT-u je predstavljen i novi, prvi takve vrste u Njemačkoj, gastro-nautički vodič "Schlemmertörns in Kroatien", s pregledom 66 probranih restorana na hrvatskoj obali koji su dostupni brodovima i drugim plovilima. Autor vodiča je poznati nautički novinar i fotograf Bodo Müller, uz koautore Siegrun Scheitera i Jürgena Straßburgera, urednika nautičkog časopisa "Boote". Predstavljanje vodiča okupilo je 30-ak gastro i nautičkih novinara te predstavnika charter branše.

Na hrvatskom je štandu, u organizaciji predstavništva HTZ-a, Hrvatske gospodarske komore i tvrtke ACI, održan i tzv. After-boot-get-together party, koji je okupio oko 250 najvažnijih njemačkih partnera (predstavnika agencija, njemačkih i hrvatskih charter tvrtki te medija), među kojima je bio i potpredsjednik njemačkog automobilskog kluba ADAC Kurt Heinen.
Predstavnici ACI-ja su na svom štandu predstavili novosti u ponudi tog sustava marina za ovu godinu, uključujući i marinu "Veljko Barbieri" u Slanom.
 
(Hina)
 
 

Pisane vijesti