Ministar Šušnjar s predstavnicima Talijansko-hrvatske gospodarske komore

Naglasak je bio na unaprjeđenju postojećih te razvoju novih investicijskih projekata. Tako se razgovaralo o ključnim sektorima poput industrije, energetike, turizma i inovacija, koji su identificirani kao područja s velikim potencijalom za dublju bilateralnu suradnju. Ministar gospodarstva Ante Šušnjar posebno je istaknuo otvorenost Hrvatske za nove inicijative koje bi mogle doprinijeti daljnjem gospodarskom rastu i stvaranju novih radnih mjesta.

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar susreo se u petak s predstavnicima Talijansko-hrvatske gospodarske komore i njihovim predsjednikom Aldom di Biagiom, a razgovaralo se o daljnjem razvoju gospodarske suradnje Hrvatske i Italije.

Kako se navodi u objavi na internetskim stranicama Ministarstva, naglasak je bio na unaprjeđenju postojećih te razvoju novih investicijskih projekata.

Tako se razgovaralo o ključnim sektorima poput industrije, energetike, turizma i inovacija, koji su identificirani kao područja s velikim potencijalom za dublju bilateralnu suradnju.

Ministar Šušnjar naglasio je značaj strateškog partnerstva između Hrvatske i Italije te izrazio spremnost za intenziviranje suradnje u svim područjima zajedničkog interesa. Posebno je istaknuo otvorenost Hrvatske za nove inicijative koje bi mogle doprinijeti daljnjem gospodarskom rastu i stvaranju novih radnih mjesta.

Predsjednik Talijansko-hrvatske gospodarske komore Aldo di Biagio je pohvalio dosadašnje rezultate gospodarske suradnje te izrazio optimizam u pogledu budućeg jačanja ekonomskih veza između Hrvatske i Italije.

Veleposlanik Italije u Hrvatskoj Paolo Trichilo izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom između dviju zemalja, istaknuvši kontinuiranu podršku talijanske vlade budućim zajedničkim projektima.

Ministarstvo gospodarstva će, kako su naveli, nastaviti aktivno poticati bilateralne odnose i pružati podršku svim inicijativama koje doprinose gospodarskom razvoju i jačanju poslovnih veza između Republike Hrvatske i Republike Italije.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz