Veliki uspjeh hrvatske kompanije Agrivi na Barbadosu

Domaća agrotehnološka tvrtka AGRIVI lansirala je prvog AI agronomskog savjetnika u svijetu na nacionalnoj razini na Barbadosu. Ova inicijativa je osmišljena kako bi se povećala produktivnost i održivost poljoprivrede Barbadosa kroz demokratizaciju pristupa znanju i savjetima svim poljoprivrednicima.

Domaća agrotehnološka tvrtka AGRIVI lansirala je prvog AI agronomskog savjetnika u svijetu na nacionalnoj razini na Barbadosu.

Virtualni AI agronomski savjetnik razvijen je u suradnji s Korporacijom za razvoj i marketing poljoprivrede Barbadosa (Barbados Agricultural Development and Marketing Corporation - BADMC), koja djeluje pod Ministarstvom poljoprivrede, hrane i nacionalne sigurnosti Barbadosa, s ciljem jačanja uloge Ministarstva u poticanju i podršci poljoprivrednika na Barbadosu u digitalnoj transformaciji.

AI agronomski savjetnik je virtualni AI stručnjak za agronomiju koji će biti dostupan svim poljoprivrednicima na Barbadosu putem WhatsAppa. Služi kao izravni kanal između BADMC-a i poljoprivrednika, nudeći savjetovanje, znanje i aktivno sudjelovanje u ključnim poljoprivrednim pitanjima.

Ova inicijativa je osmišljena kako bi se povećala produktivnost i održivost poljoprivrede Barbadosa kroz demokratizaciju pristupa znanju i savjetima svim poljoprivrednicima.

Matija Žulj, osnivač i izvršni direktor AGRIVI-ja, istaknuo je: “Vlade imaju veliku ulogu u pomoći poljoprivrednicima da poboljšaju produktivnost, održivost i uvjete života poljoprivrednika u njihovim zemljama. Počašćeni smo i ponosni što su Ministarstvo poljoprivrede Barbadosa i BADMC prepoznali AGRIVI kao pouzdanog partnera za digitalizaciju njihove nacionalne poljoprivrede. Naša AGRIVI AI Engage platforma posebno je dizajnirana za pružanje trenutnog pristupa znanju i savjetima svakom poljoprivredniku, bez obzira na njihovu veličinu, u bilo kojem trenutku, putem kanala koji već koriste i s kojim su upoznati. Radujemo se što ćemo podržati vladu Barbadosa i BADMC u stvaranju dugotrajnog pozitivnog utjecaja na poljoprivredu Barbadosa”.

Uvođenje nacionalnog AI agronomskog savjetnika na Barbadosu izniman je uspjeh ove domaće agrotehnološke tvrtke koja već više od 10 godina svojim tehnološkim rješenjima i inovacijama pozitivno djeluje na svijet.

Korištenjem najmodernije AI tehnologije, ovo će rješenje na Barbadosu osnažiti tisuće poljoprivrednika pristupom znanju i savjetima u stvarnom vremenu, što je ključno za povećanje njihove produktivnosti i održivosti te za rast nacionalne poljoprivrede.

(Poslovni dnevnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz