Američko tržište postaje sve atraktivnije hrvatskim tvrtkama

Američko tržište postaje sve atraktivnije hrvatskim tvrtkama i kao što i raste značaj partnerstva dvije zemlje. Prošle godine prihod od izvoza usluga iz RH u SAD je iznosio više od 1 milijarde eura s rastom od 47 posto. Izvozile su se usluge iz sektora turizma, telekomunikacijska, računalne i informacijske usluge te usluge upravljanja i savjetovanja. SAD je među najznačajnijim hrvatskim vanjskotrgovinskim partnerima i pri vrhu najznačajnijih izvoznih tržišta.

Izlazak hrvatskih tvrtki na američko tržište bila je tema trećeg seminara u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj i Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP). U nastavku ove uspješne suradnje organiziran je seminar tematski fokusiran na zaštitu intelektualnog vlasništva, privlačenje i pregovaranje s investitorima te zapošljavanje i kulturološke razlike.

"Američko tržište postaje sve atraktivnije hrvatskim tvrtkama i kao što i raste značaj partnerstva dvije zemlje. Prošle godine prihod od izvoza usluga iz RH u SAD je iznosio više od 1 milijarde eura s rastom od 47 posto. Izvozili smo usluge iz sektora turizma, telekomunikacijska, računalne i informacijske usluge te usluge upravljanja i savjetovanja. SAD je među najznačajnijim hrvatskim vanjskotrgovinskim partnerima i pri vrhu naših najznačajnijih izvoznih tržišta. Današnjim seminarom želimo ohrabriti tvrtke da izađu na američko tržište osnažene svim važnim informacijama za uspješno poslovanje u SAD-u",  rekao je uvodno Ante Perica iz Centra za internacionalizaciju poslovanja HGK.

Cilj seminara je pružiti što više informacija o specifičnim izazovima s kojima se tvrtke susreću pri izlasku na američko tržište. S obzirom na sve veću važnost intelektualnog vlasništva u poticanju inovacija i poslovnog uspjeha seminar naglasak stavlja na usporedbu okvira i procesa u Europi u odnosu na SAD, razlike u procesima registracije i pravnim zaštitama te strateškim koristima IP-a za poslovanje. Posebna pozornost posvećena je IT tvrtkama i zaštiti software.

"Ova uspješna serija edukacija jedna je u nizu inicijativa kroz koje ACAP neumorno radi na pružanju ključnih resursa i znanja za uspjeh na američkom tržištu. Kroz našu široku mrežu hrvatsko-američkih profesionalaca i lidera industrije, članovi imaju jedinstvenu priliku za učenje, umrežavanje i razmjenu ideja. Nakon iznimno uspješne godišnje konferencije u Zagrebu, koju smo organizirali uz podršku HGK kao generalnog sponzora, ovogodišnja konferencija održat će se u Las Vegasu u listopadu",  naglasila je Nikol Njavro iz Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca.

Kroz SelectUSA program, trgovinski odjel Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu radi na tome da pomogne hrvatskim tvrtkama u izlasku na američko tržište i obrnuto. Podržavamo investicije svih veličina - od manjih projekata do velikih tvornica. Iako američko tržište nudi ogromne mogućnosti, ono također donosi brojne izazove. Cilj ovih predavanja, koje organiziramo u suradnji s HGK i ACAP-om, je približiti hrvatskim poduzećima američko tržište i pomoći im da se što bolje pripreme za uspješan nastup na njemu kako bi on bio uspješna priča, a ne skupa lekcija", poručila je Nina Čerkez, Commercial Specialist, Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj.

Kroz predavanja su stručnjaci obradili ključne aspekte bitne za uspješan nastup u SAD-u. Tarja Krehić, odvjetnica iz Odvjetničkog ureda Krehić, podijelila je strategije i savjete o tome kako hrvatske tvrtke mogu identificirati i privući odgovarajuće investitore za poslovanje u SAD-u. Njeno izlaganje bilo je fokusirano na ključne korake, od izrade atraktivnih poslovnih planova do uspostavljanja dugoročnih odnosa s investitorima.

Također odvjetnica, Iva Rukelj iz njujorškog ureda Cole-Frieman & Mallon te Irena Bajan Varat, globalna direktorica Odjela ljudskih potencijala u Muzeju iluzija, govorile su o izazovima i mogućnostima zapošljavanja i upravljanja talentima na američkom tržištu. Ova sesija pokrila je ključne pravne aspekte zapošljavanja, kao i najbolje prakse za privlačenje i zadržavanje kvalificiranih zaposlenika.

Na koncu su se Krehić i Rukelj osvrnule na pravne aspekte zaštite i promocije proizvoda i usluga u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihova prezentacija uključila je savjete o zaštiti intelektualnog vlasništva i marke, kao i o strategijama za učinkovito promoviranje proizvoda na konkurentnom američkom tržištu.

Seminar je namijenjen svim hrvatskim tvrtkama koje započinju s radom u SAD-u ili tek razmišljaju o izlasku na izazovno američko tržište, kao i profesionalcima i stručnjacima iz tema koje se obrađuju.

(HGK)
 
 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz