U GK Republike Hrvatske u Zürichu predstavljeno je više od dvjestotinjak delicija, karakterističnih za pojedine regije Hrvatske, a izvršen je predodabir delicija prema kriterijima zemljopisnog podrijetla, autohtonosti, određenih posebnostima u samim sastojcima ili pripremi proizvoda i načinu proizvodnje, te održivosti. Cilj je postići što veći ugled hrvatskih proizvoda najviše kvalitete na švicarskom tržištu.
Nakon nekoliko održanih sastanaka hrvatskog generalnog konzula u Zürichu Slobodana Mikaca s generalnim direktorom g. Danielom Kunzom i predstavnicima Odjela delikatesa renomirane švicarske tvrtke „Globus AG“ te opsežnih višemjesečnih priprema u suradnji sa Županijama, HUP-om, Komorama, OPG-ovima, u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu održana je prezentacija hrvatskih vrhunskih delicija.
Cilj je postići što veći ugled hrvatskih proizvoda najviše kvalitete na izuzetno zahtjevnom švicarskom tržištu te plasirati iste u Odjel delikatesa tvrtke „Globus AG“, koji se smatra prestižem za svaku državu s obzirom da tvrtka nudi višestruko probrane proizvode najviše svjetske kvalitete. Tvrtka ima 14 delikatesa u svim većim švicarskim gradovima.
U Generalnom konzulatu predstavljeno je više od dvjestotinjak delicija, karakterističnih za pojedinu regiju Hrvatske, a izvršen je predodabir delicija i prema ostalim dodatnim kriterijima poput zemljopisnog podrijetla, autohtonosti, određenih posebnostima u samim sastojcima ili pripremi proizvoda i načinu proizvodnje, te održivosti.
Do kraja mjeseca rujna stručni tim iz tvrtke „Globus AG“ donijet će konačnu odluku o proizvodima koji prema njihovom mišljenju imaju uvjete za eventualni uspjeh na švicarskom tržištu.
Za kraj listopada planiran je i posjet navedenog stručnog tima odabranim proizvođačima u Republici Hrvatskoj uz dodatni pregled proizvodnje, te se nakon procjene donosi i konačna odluka o proizvodima koji se mogu uvrstiti u asortiman tvrtke „Globus AG“.
(MVEP)
Pisane vijesti |
Strana tržišta |
Hrvatski izvoz