DOK-ING predstavio tehnološki napredne robote na sajmu u Poljskoj

DOK-ING je lider na međunarodnom tržištu i ima više od 80 posto tržišnog udjela u više od 40 zemalja svijeta. Sjedište je u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, a uz europski ured DOK-ING je prisutan i u Sjevernoj Americi, Africi i Aziji.

DOK-ING je u sudjelovao na konferenciji Combat Engineer gdje je tvrtka predstavila svoje pobjedničke inovacije ključnim donositeljima odluka i krajnjim korisnicima u poljskoj metropoli Varšavi. Konferencija je okupila 800 nišnih stručnjaka, i industrijskih i vojnih, koji su imali priliku umrežiti se, raspravljati, učiti i oblikovati budućnost vojnog inženjerstva. Fokus je bio na napretku u tehnološkom razvoju i rješenjima temeljenim na uslugama te razumijevanju budućih prijetnji i rješenja.

Dino Išasegi, voditelj prodaje DOK-ING-a, održao je prezentaciju  Kako robotika može poboljšati naša rješenja za naprednu implementaciju. U fokusu prezentacije bili su strojevi MV-4 & MV-10 te vizija budućnosti za platformu KOMODO. "DOK-ING je lider u tehnološki naprednim rješenjima koja se suočavaju s opasnim situacijama današnjice. Tijekom prezentacije krajnji korisnici bili su usredotočeni na prijetnje današnjega modernog svijeta prikazane u nedavnim postkonfliktnim zonama, tehnološki napredak korišten u ratovima i nas kao tvrtke koja nudi odgovore u skladu s tehnologijama. Rat koji se događa u Ukrajini pokazuje svijetu da se u ratu upotrebljavaju nove tehnologije koje nisu iste kao u Hrvatskoj prije 30 godina, a DOK-ING nudi moderna tehnološka rješenja. Mi imamo odgovore temeljene na svome svjetskom iskustvu u razminiranju te na povratnim informacijama krajnjih korisnika koje su igrale veliku ulogu u našem rastu", naglasio je Dino Išasegi, voditelj prodaje DOK-ING-a.

"Nakon prezentacije, vojni stručnjaci pokazali su veliki interes za DOK-ING-ove proizvode i naše iskustvo u nedavnim postkonfliktnim zonama koje je dokazalo da su u današnje vrijeme najveća prijetnja protutenkovske mine, za koje su izvrsno rješenje naši strojevi MV-10", dodao je.

Cilj sajma Combat Engineer bio je analizirati i odgovoriti na izazove vojnog inženjerstva kako bi se ratni borac pripremio za buduće bojište. Organizatori konferencije imaju pristup koji je potpuno usmjeren na kupca kako bi pružio pronicljiva istraživanja u obrambenoj zajednici i pružio članovima industrije i krajnjim korisnicima platformu za umrežavanje, učenje i razvoj snažnih partnerstava koja čine temelje obrambene zajednice.

Ključni naglasci ovogodišnjeg događaja uključivali su premošćivanje, mobilnost, protumobilnost, zaštitu konvoja, održavanje kampa, razmjestivu infrastrukturu, zaštitu od napada, amfibijski inženjering, vozila i budući teren.

DOK-ING je pionir u proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene. Tvrtka je lider na međunarodnom tržištu i ima više od 80 posto tržišnog udjela u više od 40 zemalja svijeta. Sjedište je u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, a uz europski ured DOK-ING je prisutan i u Sjevernoj Americi, Africi i Aziji. U više od 30 godina poslovanja tvrtka je prepoznata po tome što je inovativnim pristupom promijenila industrijski krajolik te je osvojila više od stotinu međunarodnih nagrada u područjima poslovanja, inovativnosti i tehnologije.

Integriranjem vlastitih inovacija i novih tehnologija DOK-ING razvija i proizvodi robotske i autonomne sustave za zaštitu ljudskih života i imovine u opasnim okružjima, ponajprije za vojnu inženjeriju, NKBR (nuklearno, kemijsko, biološko i radiološko), krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz