Hrvatska na sajmu turizma World Holiday Show u Dublinu

U Dublinu se održao od 27. do 29. siječnja 2023. godine World Holiday Show, najveći sajam turizma u Irskoj na kojem su sudjelovali predstavnici HTZ-a, Croatia Airlinesa, TZ Dubrovačko neretvanske županije i TZ Grada Dubrovnika. U 2022. godini irski turisti ostvarili su 110.841 dolazaka u RH.

U Dublinu je od 27. do 29. siječnja 2023. godine održan najveći sajam turizma u Irskoj „World Holiday Show“ na kojem su sudjelovali i predstavnici hrvatskih turističkih institucija, Hrvatske turističke zajednice, Croatia Airlinesa, TZ Dubrovačko neretvanske-županije i TZ Grada Dubrovnika.

Na sajmu su sudjelovali i predstavnici turističke agencije Croatia Tours iz Dublina koja u svojim ponudama ima programe za posjet raznim destinacijama u Republici Hrvatskoj od Istre do Dubrovnika, kao i privatna irska tvrtka Dalmatia Holiday Rentals koja nudi luksuzni smještaj na Braču (Milna), Čiovu (Trogir) i Splitu.

Veleposlanik RH u Republici Irskoj Davor Vidiš posjetio je tijekom sajma štandove predstavnika hrvatskih turističkih institucija i za posebnu emisiju radija Sunshine dao intervju o privlačnosti Republike Hrvatske kao turističke destinacije. Iz razgovora s našim predstavnicima doznaje se da je posjećenost štandova bila izvrsna te postoji velika zainteresiranost u Irskoj za Hrvatskom kao turističkom destinacijom.

Turisti iz Irske za Hrvatsku predstavljaju veliki potencijal s obzirom da su 2022. godine ostvarili 110.841 dolazaka i 496.860 noćenja u Hrvatskoj, a u 2019. godine ostvarili su 114.106 dolazaka i 512.193 noćenja (godine tijekom pandemije korona virusa imaju slabije brojke što je razumljivo s obzirom na oštre mjere i restrikcije koje je Irska u tom razdoblju imala na snazi).

Također, jako dobra zrakoplovna povezanost Irske s Hrvatskom, prvenstveno zbog letova Ryanaira prema Zagrebu, Splitu, Zadru i Dubrovniku u sezoni, pa potom i Aer Lingus i Croatia Airlinesa, omogućuje infrastrukturne preduvjete za povećanje broja dolazaka turista iz Irske.

Sajam se održao nakon tri godine pauze zbog pandemije korona virusa, a ove je godine na sajmu sudjelovalo preko 1.000 profesionalaca iz 50 država, a procjena je organizatora da je sajam posjetilo preko 40.000 osoba.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz