Grupa Končar na sajmu InnoTrans u Berlinu

Grupa Končar na ovogodišnjem je berlinskom sajmu InnoTrans, na kojem se predstavlja 2.830 izlagača iz više od 60 zemalja, predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji.

Grupa Končar na ovogodišnjem je berlinskom sajmu InnoTrans predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Končar je na vanjskom izložbenom prostoru predstavio niskopodni tramvaj TMK 2300 LT, namijenjen latvijskom kupcu Liepājas Tramvajs. Riječ je o 13. od ukupno 14 niskopodnih tramvaja koje će Končar prema sklopljenim ugovorima isporučiti za grad Liepāju. Tvrtka je dosad isporučila već 12 ugovorenih tramvaja, dok će preostala dva biti isporučena ove godine.

Latvija je, kako se navodi u priopćenju, osigurala čak 80 posto sredstava iz EU fondova, u sklopu programa Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja, a odabir Končarevih tramvaja dodatno potvrđuje aktualnost i pouzdanost hrvatskih rješenja za prijevoz putnika u gradskom i željezničkom prometu.

"Biti dijelom najvećeg svjetskog sajma transportne industrije i tehnologije dodatna je potvrda naših napora da stvaramo globalno prepoznate proizvode visoke kvalitete te tako jačamo hrvatsku industriju, i to posebice na području visoke tehnologije", istaknuo je predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak.

Ponosni su, kako je kazao, što upravo na tom sajmu mogu predstaviti svoj niskopodni električni tramvaj, namijenjen važnom europskom kupcu. Vjeruje kako će te prilike zajedno s njihovim kvalitetama prepoznati i novi potencijalni kupci i partneri na ovogodišnjem InnoTransu.

Grupa Končar je nastupila na dvije lokacije sajma - osim tramvaja izloženog na vanjskom prostoru, na svom unutarnjem prostoru izložila je motor za niskopodni vlak, snage 525 kW, napona 1000 V i težine 1250 kg.

InnoTrans, najveći svjetski sajam transportne industrije i tehnologije, održava se od 20. do 23. rujna, na prostoru od 200.000 četvornih metara, na kojem se predstavlja 2.830 izlagača iz više od 60 zemalja.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz