Osječka Orqa oduševila na sajmu Japan Drone 2022

Predstavnici Orqe, svjetskog lidera u području razvoja videonaočala za pilote dronova, posjetili su kao izlagač globalno renomirani expo Japan Drone 2022, koji je okupio više od 17.000 posjetitelja, s čak 170 domaćih i 18 inozemnih izlagača. Uspostavili su i kontakt sa zastupnicima organizacije European Business Council, koja predstavlja interese europskih izvoznika u Japanu.

Predstavnici Orqe, svjetskog lidera u području razvoja videonaočala za pilote dronova, posjetili su kao izlagač globalno renomirani expo Japan Drone 2022, koji je okupio više od 17.000 posjetitelja u gradu Chiba, u području Tokyo Bay, s čak 170 domaćih i 18 inozemnih izlagača. Brzorastuća tehnološka kompanija Orqa ove je godine već predstavila svoje nove proizvode na globalno poznatoj CES konferenciji u Las Vegasu, a prošlog tjedna predstavila ih je i u Japanu, gdje se već uspješno prodaju od početka godine.

Orqini proizvodi trenutno su dostupni na čak pet kontinenata, a brzorastuća zajednica pilota dronova u Japanu prepoznala je njihovu kvalitetu i inovativnost te potaknula predstavnike tvrtke da posjete ovaj sajam.

Japan već desetljećima ima titulu jedne od tehnološki najrazvijenijih država svijeta te se etablirao kao lider u području digitalizacije i tehnoloških inovacija. Tamošnje tržište ima značajan potencijal i stoga što ga čini gotovo 130 milijuna građana visoke platne moći, sklonih tehnologiji i inovacijama. Upravo zbog tog razloga organski interes koji je japanska zajednica pilota dronova pokazala značajan je za daljnji razvoj proizvoda te njihove plasiranje na globalnoj sceni. Na sajmu Japan Drone 2022  predstavljena su četiri proizvoda iz Orqine ponude, a to su: dva modela naočala za pilote dronova (varijante
Pilot i Race, model FPV.One), kontroler za upravljanje dronovima te simulator letenja drona.

"Izrazito nam je drago što smo imali priliku sudjelovati na ovom sajmu te svoje proizvode predstaviti uz bok brojnim tehnološkim inovatorima i tvrtkama. Japansko tržište jako je otvoreno za nove i inovativne proizvode te ako imate tehnološki relevantan proizvod, vrlo je vjerojatno da će to tržište pokazati značajan interes. Pripremili smo se za izlaganje i lokalizacijom brošura na japanski jezik kako bismo što jednostavnije i efikasnije došli do posjetitelja i drugih izlagača. Kad je riječ o plasmanu proizvoda na japansko tržište, od početka godine prodajni rezultati iznimno su dobri, a ovaj posjet pokazao je da daljnji potencijal rasta svakako postoji, no nužno je ostvariti neke predispozicije, kao što je certificiranje pojedinih proizvoda", istaknuo je Tomislav Krolo, operativni direktor tvrtke Orqa.

Osim prilike da svoje proizvode pokažu u ovom izrazito poticajnom okružju, predstavnici osječke IT tvrtke uspostavili su i kontakt sa zastupnicima organizacije European Business Council, koja predstavlja interese europskih izvoznika u Japanu. Za posebni doživljaj pobrinuli su se članovi WTW-a (Wednesday Tokyo Whoopers), jedne od najaktivnijih zajednica japanskih pilota FPV dronova. WTW okuplja ljubitelje dronova, a svake srijede organiziraju utrke mikrodronova na različitim lokacijama na području Tokija, uglavnom u kafićima. Velik broj članova te zajednice koristi se Orqinim proizvodima, a hrvatske predstavnike ugostili su na internom okupljanju te na taj način dodatno produbili sponu između Hrvatske i Japana.

Naočale za upravljanje dronovima vrlo se uspješno prodaju na japanskom tržištu, a činjenica da su ih tamošnji kupci prepoznali bez marketinških ulaganja na jednom od najzahtjevnijih tržišta u svijetu potvrđuje njihovu kvalitetu i konkurentnost.
 
Izlaganje na sajmu Japan Drone 2022 veliki je korak u razvoju na tom tržištu, a prikupljene su i vrlo važne povratne informacije izravno od postojećih i potencijalnih novih kupaca. U Orqi kažu da je jedan od daljnjih koraka prilagođavanje proizvoda lokalnim uvjetima i jeziku, a počet će s certifikacijom i lokalizacijom softvera za simulaciju letenja dronom.

(Privredni vjesnik)
 
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz