Tvrtka Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila novi posao

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna. Ovim projektom potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa.

Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice ove godine, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi. 

"Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese", ističu iz Đuro Đaković grupe.

Vagoni tipa "Shimmns" TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje.

Tim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C‐kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, objašnjavaju iz slavonskobrodske kompanije.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz