Hrvatskoj i HTZ-u američke turističke nagrade Travvy Awards

Hrvatska je u Miamiju u SAD-u dobila brončanu nagradu među najboljim destinacijama na Mediteranu, a Hrvatska turistička zajednica (HTZ) srebro među najboljim europskim turističkim organizacijama. Radi se o nagradama Travvy Awards, poznate u svijetu i kao "turistički oskari". Ove su godine te nagrade dodijeljene na temelju više od 130 tisuća glasova.

Hrvatska je u Miamiju u SAD-u dobila brončanu nagradu među najboljim destinacijama na Mediteranu, a Hrvatska turistička zajednica (HTZ) srebro među najboljim europskim turističkim organizacijama, izvijestili su u petak iz HTZ-a, dodajući da se radi o nagradama Travvy Awards, poznate u svijetu i kao "turistički oskari".

Te su nagrade dodijeljene na svečanosti krajem ovog tjedna u Miamiju sedmi puta, a direktorica HTZ-ovog predstavništva u New Yorku Ina Rodin, koja je nagrade i preuzela, je to ocijenila "odličnom vijesti" za Hrvatsku i njezin turizam. "Oduševljeni smo što je Hrvatska i dalje popularna među najboljim ambasadorima, turističkim agentima i njihovim klijentima.

Dobiti dva prestižna Travvy priznanja, broncu u kategoriji najbolje mediteranske destinacije i srebro za europsku turističku organizaciju odlična je uvertira u 2022. Ta priznanja od vodećih stručnjaka u industriji daju nam i vjetar u leđa te su i dokaz vrijednog rada, predanosti i sveukupnog nastojanja HTZ-a i naših turističkih kolega iz cijele zemlje da prikažu Hrvatsku u najboljem svjetlu kao destinaciju koja će uspješno privlačiti američke turiste", poručila je Rodin.

Uz srebro koje je pripalo HTZ-u, zlato je otišlo Irskoj, dok je u kategoriji najbolje destinacije na Mediteranu, uz brončanu Hrvatsku, zlato pripalo Grčkoj, kažu iz HTZ-a. To je komentirao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglašavajući da osvojiti takve nagrade u pandemiji predstavlja izniman uspjeh i postignuće cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora.

"Te nagrade se dijele izborom struke odnosno touroperatora i turističkih agenata. Uz vrlo dobre rezultate turističkog prometa ostvarenog s američkog tržišta u ovoj godini te uz uvođenje dva direktna leta na relaciji New York – Dubrovnik, ova priznanja predstavljaju dodatnu potvrdu odlične pozicije naše zemlje na turističkoj karti svijeta", dodao je Staničić.

Posebno ističe da je srebro HTZ-u u kategoriji najbolje europske turističke organizacije veliko zadovoljstvo i potvrda odličnog rada svih njegovih suradnika u HTZ-u, ali i dodatna motivacija za dalje da Hrvatsku dodatno približimo ljubiteljima putovanja kao sigurnu, kvalitetnu i sadržajnu destinaciju. Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji Northstar Travel Media, LLC, s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima. Ove su godine te nagrade dodijeljene na temelju više od 130 tisuća glasova.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz