Hrvatska za čitatelje Conde Nast Travelera među 20 najboljih destinacija svijeta

Hrvatska je prema izboru čitatelja jednog od vodećih svjetskih magazina za putovanja, američkog Conde Nast Travelera svrstana na 9. mjesto među 20 najboljih destinacija u svijetu za 2021.

Hrvatska je prema izboru čitatelja jednog od vodećih svjetskih magazina za putovanja, američkog Conde Nast Travelera svrstana na 9. mjesto među 20 najboljih destinacija u svijetu za 2021., izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

"Vijest iz Condé Nast Travelera potvrda je ugleda Hrvatske među američkim ljubiteljima putovanja, koji ju doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju", poručila je iz SAD-a direktorica HTZ-ovog predstavništva za to tržište Ina Rodin.

Listu 20 najboljih destinacija u svijetu Conde Nast Travelera za 2021. predvodi Portugal, a slijedi Novi Zeland, Japan, Maroko, Šri Lanka, Italija, Island i Grčka, a iza Hrvatske su Turska, Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini.

Na temelju izbora svojih čitatelja, a ove je godine za najbolje destinacije glasovalo njih više od 800 tisuća, Conde Nast Traveler dodjeljuje i nagrade "Readers ’Choice Awards", za koje iz HTZ-a kažu da su najdugovječnije prestižno priznanje izvrsnosti u industriji putovanja. Sve to, po ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića, znači da Hrvatskoj na tržištu SAD-a stalno raste prepoznatljivost, ali i potražnja, što potvrđuje i turistički promet iz SAD-a u dosadašnjem dijelu ove godine.

"Nastavak pozitivnih trendova očekujemo s tog tržišta i u idućim godinama", rekao Staničić.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz