Šestan-Busch nastavlja s novim poslovima

Tvrtka Šestan-Busch prošli je tjedan pobijedila na natječaju za izradu zaštitnih kaciga za francusku policiju, a pobijedila je i na natječaju u Nizozemskoj. U Francuskoj se radi o drugom natječaju na kojem su bili svi svjetski proizvođači, a Šestan-Busch će raditi 11 tisuća kaciga u razmaku od tri godine za njihovu specijalnu policiju, dok će za Nizozemsku raditi tisuću kaciga kao pilot program.

Tvrtka Šestan-Busch prošli je tjedan pobijedila na natječaju za izradu zaštitnih kaciga za francusku policiju, a pobijedila je i na natječaju u Nizozemskoj, najnovije su vijesti s kojima su čelnici te tvrtke iz Preloga u srijedu upoznali predsjednika države Zorana Milanovića. 

Milanović je u srijedu posjetio i obišao pogon tvrtke Šestan-Busch u Prelogu, a tom mu je prigodom predstavljeno i poslovanja tvrtke. Šestan-Busch je tvrtka koja se bavi proizvodnjom proizvoda za osobnu zaštitu, primarno zaštitnih kaciga, a direktor Alojzije Šestan hrvatskog je predsjednika upoznao s programom koji tvrtka radi za vojsku i policiju te mu, kako je rekao, priopćio dvije ekskluzivne vijesti.

"Prošli tjedan smo pobijedili na francuskom natječaju, radimo za francusku policiju, a danas smo dobili obavijest da smo pobijedili na natječaju u Nizozemskoj", rekao je Šestan, dodajući i kako trenutno rade za mađarsku vojsku.

Šestan je objasnio kako je riječ o drugom natječaju za Francusku na kojem su bili svi svjetski proizvođači, a Šestan-Busch će raditi 11 tisuća kaciga u razmaku od tri godine za njihovu specijalnu policiju, dok će za Nizozemsku raditi tisuću kaciga kao pilot program.

Čelnici Šestan-Buscha predsjednika države su upoznali s kompletnom proizvodnjom te tvrtke, koja trenutno zapošljava 71 djelatnika, od čega je devet inženjera koji rade na razvoju, a prošle je godine ostvarila oko 78 milijuna kuna prihoda. Prosječna bruto plaća je 15.500 kuna, neto plaća 8 .800 kuna, a Šestan je naglasio kako je u planu i daljnji rast plaća.

"Dosada smo proizveli više od 2,5 milijuna kaciga, razvili više od 35 tipova različitih kaciga, a imamo u razvoju multifunkcionalnu kacigu koja će biti namijenjena domovinskoj sigurnosti i masku koja će biti dostupna i vojski i policiji i domovinskoj sigurnosti", rekao je Šestan.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz