Croatia Airlines ovoga ljeta leti u 18 europskih metropola

Croatia Airlines (CA) tijekom ljetnih mjeseci, od lipnja do rujna, planira dodatno širenje mreže svojih međunarodnih letova iz Zagreba i jadranskih odredišta u europske metropole, pa će tako letjeti u 18 europskih metropola, odnosno 19 zračnih luka. Uz najavljene letove tijekom svibnja u Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skopje i Zürich, u planu je i obnova sezonskih letova u Atenu.

Croatia Airlines (CA) tijekom ljetnih mjeseci, od lipnja do rujna, planira dodatno širenje mreže svojih međunarodnih letova iz Zagreba i jadranskih odredišta u europske metropole, pa će tako letjeti u 18 europskih metropola, odnosno 19 zračnih luka, priopćili su u ponedjeljak iz CA.

Iz Zagreba su planirani redoviti međunarodni letovi u 14 europskih odredišta. Uz najavljene letove tijekom svibnja u Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skopje i Zürich, u planu je i obnova sezonskih letova u Atenu.

Zračna luka Split tijekom ljetne sezone trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta. Novost su sezonski letovi na liniji Split – Prag subotom, a povratne zrakoplovne karte na toj liniji već su dostupne po promotivnoj cijeni već od 139 eura. Osim u Prag, putnicima će se od lipnja nuditi i izravni međunarodni letovi iz Splita u Beč, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London, Lyon, München, Pariz, Rim i Zürich.

U planu je i snažnije povezivanje Dubrovnika s europskim odredištima, pa su tako predviđeni letovi iz najjužnije hrvatske zračne luke u Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich. Osim toga, navodi se, očekuje se i ponovno pokretanje sezonskih letova iz Rijeke u München.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod, CA tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Osim širenja međunarodne mreže letova, CA nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Pula i Brač. Mreža međunarodnih i domaćih letova tijekom ljetne sezone prilagođena je tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, što se u kompaniji kontinuirano prati, a planirani red letenja podložan je promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, zaključuje se u priopćenju.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz