Tri zlatne medalje varaždinskome bučinom ulju na Monde Selectionu

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je u Bruxellesu na 60. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selectionu tri zlatne medalje za kvalitetu. Zlatne medalje na tom uglednom svjetskom natjecanju ove su godine osvojila tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) - Kolenko iz Nedeljanca, Kurtek iz Šemovca i Vidaček iz Seljanca. To je još jedan dokaz kvalitete varaždinskoga bučinog ulja, prvog takvog ulja zaštićenog u Hrvatskoj.

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je u Bruxellesu na 60. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selectionu tri zlatne medalje za kvalitetu, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače.

Zlatne medalje na tom uglednom svjetskom natjecanju ove su godine osvojila tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) - Kolenko iz Nedeljanca, Kurtek iz Šemovca i Vidaček iz Seljanca. To je još jedan dokaz kvalitete varaždinskoga bučinog ulja, prvog takvog ulja zaštićenog u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za novinare, uz podsjećanje da su lani na tom natjecanju dva varaždinska bučina ulja (Andreje Petrović iz Varaždina i Matije Patrčević iz Nove Vesi Petrijanečke) dobila zlatne medalje za kvalitetu.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije Dragutin Vincek objasnio je kako je na Monde Selectionu 2021. svih 3100 proizvoda bilo podvrgnuto strogoj analizi, testiranju i kušanju te da su zato tri zlatne medalje izniman uspjeh i definitivna potvrda svjetske vrijednosti varaždinskoga bučinog ulja.

Varaždinski župan Radimir Čačić istaknuo je da je riječ o rezultatu koji prelazi i njegova najoptimističnija očekivanja. Hrvatska je kao zemlja s razlogom poznata po svome gospodarstvu i prehrambenim proizvodima. Međutim, sva ta kvaliteta koju Hrvatska ima do sada ni u jednom svom proizvodu nije doživjela tako jedinstvena svjetska priznanja, rekao je Čačić, dodajući kako je varaždinsko bučino ulje jedini proizvod iz Hrvatske koji je uspio dobiti zlatne medalje za kvalitetu na najvećemu svjetskom sajmu proizvoda na kojem sudjeluje više od 90 zemalja s 3100 proizvoda.

Taj odličan rezultat pokazuje i dobar rad Udruge "Varaždinsko bučino ulje", njihovo kontinuirano učenje, praćenje tehnologija i razvoja, zahvaljujući čemu proizvode odličnu sirovinu i bučino ulje isporučuju bez ikakvih mikseva, istaknuo je

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz