Hrvatskoj zastavi odano priznanje Obalne straže SAD-a

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je putem dopisa Obalne straže SAD-a obaviješteno da su brodovi hrvatske državne pripadnosti temeljem ostvarenih rezultata u proteklom trogodišnjem razdoblju ispunili najviše kriterije sigurnosti sukladno programu kvalitete - QUALSHIP 21.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da je putem dopisa Obalne straže SAD-a obaviješteno da su brodovi hrvatske državne pripadnosti temeljem ostvarenih rezultata u proteklom trogodišnjem razdoblju ispunili najviše kriterije sigurnosti sukladno programu kvalitete - QUALSHIP 21.

Uvjet za postizanje kriterija za QUALSHIP 21 vrlo je visok, jer broj zaustavljanja brodova u lukama SAD-a mora biti manje od 1 posto u trogodišnjem razdoblju, što su brodovi hrvatske državne pripadnosti i ostvarili, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Kako nadalje ističu, osnova za ispunjavanje kriterija bili su izvrsni rezultati inspekcijskih pregleda Države luke (PSC) naših brodova u američkim lukama.

"Unaprjeđenje statusa hrvatskih brodova udovoljavanjem kriterija kvalitete QUALSHIP 21 vrijedan je uspjeh postignut zalaganjem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskog registra brodova i hrvatskih brodara čiji brodovi plove u međunarodnoj plovidbi", zaključuje se u priopćenju.

(Hina)

Pisane vijesti