Počela gradnja broda za kanadskog naručitelja

Riječko brodogradilište 3. Maj počelo je gradnju broda za prijevoz rasutog tereta koji se gradi za kanadskog naručitelja, što će biti prvi tog tipa brod ikad građen u nekom od hrvatskih brodogradilišta. Riječ je o brodu takozvanom samoiskrcavajućem  (self-unloading) bulku.

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk posjetio je u četvrtak riječko brodogradilište 3. Maj gdje je prisustvovao početku gradnje broda za prijevoz rasutog tereta koji se gradi za kanadskog naručitelja. 
 
Nakon kratke prezentacije Uljanik Grupe, Maksymiuk je s predsjednikom Uprave tvrtke Algoma  Ken Bloch Sorensensom, prisustvovao početku rezanja limova za gradnju broda 733 kojeg 3. Maj upravo gradi za kanadskog naručitelja Algomu.
 
Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta dužine 198,35 metara i širine 23,77 metara, takozvanom samoiskrcavajućem (self-unloading) bulku.
 
Brodovi za prijevoz rasutog tereta, ukupno njih pet, kakve je Uljanik ugovorio sa spomenutom  kanadskom kompanijom bit će prvi tog tipa ikad građen u nekom od hrvatskih brodogradilišta. Specifičnost takvih brodova je u tome što su namijenjeni plovidbi Velikim jezerima na granici SAD-a i Kanade, imaju posebne  dimenzije, pa su po tome  svrstani u posebnu kategoriju.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz